Felhívás!

Korszerű elektromos hálózat

Az országban elsőként Kovászna megyében sikerült száz százalékban korszerűsíteni az elektromos hálózatot, és Háromszéken a legkisebb a hálózati veszteség, derült ki azon a sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón, amelyet Józsa Csaba, az Electrica energiaszolgáltató Kovászna és Hargita megyéért felelős igazgatója és Tamás Sándor megyetanácselnök tartott.

Józsa Csaba tíz éve vette át a villanyvállalat Kovászna megyei kirendeltségét, mint elmondta, eleve hosszú távú fejlesztésben gondolkodott, az akkor kitűzött 8-10 éves modernizációs ütemtervet sikerült kivitelezni. A megye 147 településén a közel 70.000 fogyasztót újracsatlakoztatták a hálózatra, modernizálták a teljes kisfeszültségű hálózatot. Részben a középfeszültségű hálózat is megújult, 5 ezer km vezetéket cseréltek ki, több mint 100 új transzformátorállomást létesítettek, a városok egy részében sikerült a föld alá tenni a vezetékeket. „A beruházások értéke eléri a 200 millió lejt, karbantartással együtt 300 millió lejre tehető a hálózat modernizálására szánt összeg, ennek 90 százalékát saját forrásból biztosítottuk, de voltak európai uniós pályázataink is” – számolt be az igazgató.

Háromszéken 1952–1972 között építették ki a villanyhálózatot, ennek használati ideje kétszer is lejárt a 2000-es évekig. Jelenleg a megye minden részében van elektromos hálózat, nyugat-európai szintű az áramellátás, vélekedett Józsa Csaba, aki megköszönte kollégáinak, hogy vállalták az erőltetett menetet, míg a megyei tanácsnak az építkezési engedélyek kibocsátásánál tapasztalt gyorsaságot, ugyanis sokszor 17-20 helyszínen párhuzamosan zajlottak a munkálatok. Az igazgató 2019-től Hargita megyéért is felel, ahol ugyanezzel a stratégiával szeretné az elektromos hálózatot korszerűsíteni. 
(KVM-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 2., 7:10
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Modernizalnak csak nem tudjak leolvasni a villany orakat ugy se mint idaig. Olyan osszegeket raknak be minden harom honapba hogy szegyelik ok is es kijavitsak ha a tulajdonos mondja, erre nem lehetnek olyan nagyon buszkek!

 • User
  Dátum: 2020. július 2., 19:19
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A villanyorat lelehet olvasni minden honap vegen es elkuldeni az Electricanak es ezt fogjak szamlazni.Egy perc alatt le van rendezve,es nincs [estimalas].