Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Környezettudatosságra neveltek a zabolai Csipkésben

Környezettudatosságra neveltek a zabolai Csipkésben Kovászna megye

Június 24-e és 27-e között nyolcadik alkalommal szervezték meg a nagy népszerűségnek örvendő, Természet – Az élet forrása elnevezésű tábort a zabolai Csipkésben. Az eseményt több mint tíz évvel ezelőtt hívta életre a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei táborban 10 és 16 év közötti gyerekek vettek részt Kézdivásárhelyről, Torjáról, Kézdiszentkeresztről, Kézdiszentlélelkről, Zaboláról, Bereckből, Sepsiszentgyörgyről, továbbá három ukrán iskolás is társult hozzájuk, akik a hazájukban zajló háborús konfliktus miatt Kézdivásárhelyen élnek és tanulnak.

A táborozókra gazdag program, különféle foglalkozások vártak a helyiek mellett törökországi és azerbajdzsáni önkéntesek felügyelete alatt. A játékos csoportosfoglalkozások keretében olyan ismeretekre tehettek szert, amelyek eligazítást nyújthatnak abban, hogy mit tehetnek környezetünk káros hatásoktól való óvása érdekében, ugyanakkor kikapcsolódásként logikai, fejlesztő és sporttevékenységek is tarkították a napi programot.

A társszervezők között immáron nyolcadik alkalommal vállalt szerepet a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD) és a vele partneri viszonyban álló tizenhárom, országos felelősséget átvállaló társulás (OIREP), továbbá Kézdivásárhely és Kovászna megye önkormányzatai.

Az idei táborozók. Fotó: Zöld Nap Egyesület

„Habár a hulladékgazdálkodás gyors és gyakori átalakuláson megy át, főleg a folyamatosan romló gazdasági helyzet miatt, és az anyagi források is egyre szűkebbek, mégis fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek játékos és aktív foglalkozások révén is megismerjék a környezetvédelem fontosságát” – mondta Ambrus József, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója.

Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke kiemelte, a valamikori első résztvevők ma már lelkes önkéntesei a tábornak, és a hétköznapokban is örömmel tapasztalja, hogy a gyerekek és az ifjúság egyre tudatosabb és érzékenyebb a környezetvédelemre, ezért nem hiábavaló a sok munkát és energiát igénylő oktatás. A tábor népszerűségét az is igazolja, hogy minden évben túljelentkezéssel szembesülnek a szervezők, ezért is igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a tábor még éveken keresztül létrejöjjön.

Fotó: Zöld Nap Egyesület

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük