Felhívás!

Kórházi visszaszerveződés

Kórházi visszaszerveződés Kovászna megye

Jelentősen csökkentek a koronavírusos esetek Kovászna megyében, viszont a kórházi betegek közül a legtöbben nincsenek beoltva. A kórházban átszervezések is zajlanak, nagy hangsúlyt fektetnek a non-Covid ellátásra.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban jelenleg 21 koronavírusos beteget ápolnak, egy gyanús eset sincs – tájékoztatott a vezetőség. A 21 beteg közül ketten az intenzív osztályon vannak kritikus állapotban, oxigénpótlással. Az elmúlt héten hét beteg ment haza, akit koronavírussal kezeltek, és négyen hunytak el, két nő, két férfi, életkoruk 55–83 év között volt.

Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató részletezte, súlyos és középsúlyos állapotban vannak a betegek, és a legtöbben nem kaptak oltást sem. Az elhunytak közül 55 éves volt a legfiatalabb páciens, akit Kézdivásárhelyről küldtek a megyei kórházba sürgősséggel, de egy napot sem töltött bent, mivel felülfertőződött tüdőgyulladása és vesedaganata is volt. Az elhunytak közül mindenkinek volt társbetegsége, és senki nem volt beoltva.

A kórház vezetősége elmondta, az elmúlt időszakban a járványgörbe lefelé ível, így a kórház intézkedései a nem koronavírusos betegek ellátását célozzák meg. Néhány hete, ahhoz, hogy a fertőzőt átadják a Covid-betegeknek, új részleget kellett nyitni a gyanús esetek ellátására, ezt a helyzetet most újraértékelték és megszüntették az osztályt. A sebészetet kiterjesztették, így a jövőben a hangsúlyt a nem koronavírusos és krónikus betegek ellátására fektetik. Ez azt jelenti, hogy újraütemezik a betegeket, pótolják az elmaradt beavatkozásokat, minden osztályon abban az iramban, ahogy az orvosok és a személyzet bírja.

Az igazgató azt is leszögezte, a közelgő ünnepek alatt a kórházban nem áll le az ellátás, az ügyelet ugyanúgy működik a munkaszüneti napokon is, nem befolyásolja a tevékenységet. A járóbeteg-rendelőt sem befolyásolja a karácsony és a szilveszter, ugyanis a hivatalos szabadnapok hétvégére esnek, így, akinek időpontja van, jelentkezhet a járóbeteg-rendelőben. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.