Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Korda Görgy és Balázs Klári a SIC Feszten, tízezrekre számítanak a szervezők

Korda Görgy és Balázs Klári a SIC Feszten, tízezrekre számítanak a szervezők Kovászna megye

Az utolsó pillanatban nagy neveket nyertek meg a szervezők a IX. SIC Fesztnek, mely holnap, augusztus 9-én startol el az árkosi Szentkereszty-kastélyban és vasárnap ér véget. A zárókoncertet a fiatalok körében is rendkívüli népszerűségre szert tett Korda György és Balázs Klári adja, de összesen 44 fellépő produkciójával várják a szervezők az ifjúságot.

A Háromszéki Ifjúsági Tanácsot (HÁRIT) képviselő szervezők a rendezvény keretén belül számos tematikus sátorban szerveznek programokat: így a Startup HUB sátorban a vállalkozásfejlesztés titkait boncolgatják majd, a Folk Sátorban a hagyományőrzést tartják szem előtt, a HÁRIT-sátorban a fiatalokat érdeklő témák szerepelnek a napirenden, de lesz szépülős-szépítkezős Beauty Corner is, szombaton pedig már hagyományosan a Családi napra kerül sor. Ekkor a gyermekek az Aprócia nevű városállam megalapításában vehetnek részt, de lesz közben számtalan kézműves foglalkozás, mesemondás, gyermekkoncert, csak az unalomnak nem lesz helye. Mivel pedig idén a színpadot az udvarról a kastélypark fölötti mezőre költöztették, a koncerteken sokkal több néző fér el.

Nemcsak koncertekből áll a program, értelmes párbeszédre és könnyes szórakozásra is invitálják a fiatalokat (Fotó: SIC Feszt/Facebook)

 

A szervezők legnagyobb öröme, hogy a 84 éves Korda György is Árkoson lép fel, mint Kelemen Szilárd HÁRIT-elnök fogalmazott, „felrobbant a net erre a hírre”. „Az elmúlt öt évben óriási népszerűségre tett szert a fiatalok körében, minden magyarországi fesztiválon az első között van a meghívottak listáján és szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy itt lesz, hiszen Gyuri bácsi a kora miatt már nem tud minden fellépést elvállalni”, magyarázta a Székelyhonnak Kelemen. Újdonság, hogy idén román előadók is szerepelnek a műsorban, de a meghívottak (Rava és YNY Sebi) a magyar fiatalok körében is ismertek, kedveltek..

Szeretik a fiatalokat, a fiatalok is őket (Fotó: SIC Feszt/Facebook)

Minden eddiginél több érdeklődő, 25-30 ezer látogató részvételére számítanak az idén, éppen ezért szervezők néhány ajánlást is megfogalmaztak: mivel a tavalyi évhez képest nem sikerült további parkolóhelyeket azonosítani, mindenkit arra kérnek, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe, a buszok délután négytől kezdve minden nap a Value Centertől indulnak és ugyanúgy óránként jönnek vissza. Ha mégis az autó mellett döntenének, akkor társuljanak minél többen, kérik a SIC Fesztre látogatókat.

És végül úgy néz ki, legalábbis az előrejelzések szerint, hogy az időjárás ideális lesz a fesztiválozáshoz, azaz nem kell esőre, viharokra számítani, de az első napokban túlzott meleg sem okoz stresszt, hétvégére várható csak fokozott felmelegedés.

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: SIC Feszt/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. augusztus 9., 13:05
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A net azért robban fel mert a fiatalok röhögnek az öregen, aki bohócot csinál magából és párjából! Lassan moccanni sem tud a felvarrt ráncaitól, nemhogy énekelni. De menő, mert kb. annyira intelligens, mint a hallgatósága

  • User
   Dátum: 2023. augusztus 9., 20:41
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Arc és név nélkül csak a gyáva kukacok írogatnak! Véletlenek nincsenek! Mindenhol telt
   házak vannak az előadásaikon. Utánuk lehet csinálni!