Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kihelyezték Sepsiszentgyörgyön az első okospadot

Kihelyezték Sepsiszentgyörgyön az első okospadot Kovászna megye

Hogy következő lesz-e, azt még nem tudni, de az Ifjúsági Irodának köszönhetően ma a Mihai Viteazul térre kisebb csodaként kikerült egy bárki által használható, napelemekkel működő okospad.

Benő Pálma, az Ifjúsági Iroda munkatársa elmondta, szerették volna, hogy tevékenységüknek valamilyen kézzelfoghatóbb, látványosabb formája is legyen, hiszen nagyobbrészt a fiatalságot támogató programokkal vagy a rendezvények szervezésével foglalkoznak. Mivel a városközpontban nincs egy hely, ahol feltölthetők a telefonok laptopok, úgy gondolták, hasznos lehetne egy ilyen okospad, ami egyszerre nyolc személynek teszi lehetővé a hálózathoz csatlakozást, korlátlan internethez való hozzáférést biztosít, illetve két kijelzője is van: az egyik képernyőn egy imázsfilm fut Szentgyörgyről három nyelven, illetve egy videofilm magáról a padról, a másikon az időjárás paraméterei jelennek meg.

Szép, hasznos és drága kütyü - vajon megbecsülik-e? (Fotó: Klárik Loránd)

A helyszínt a polgármesteri hivatal jelölte ki: a 18 ezer euró (áfa nélkül) értékű padot a Mihai Viteazul térre, a volt szakszervezeti kultúrház közelébe telepítették, mert a közeljövőben a városnak ebbe a terébe is szeretnének több életet lehelni. Egyelőre azt a legközelebbi tömbházak lakóin kívül nem nagyon látogatják.

Az nagy kérdés, hogy a közelmúltban többször vandalizált kultúrház mellett milyen hosszú életű lesz a pad, de tény, hogy most is kamerák látóterében van és a digitális pad azonnal jelzi a működtetőknek, ha bármilyen meghibásodás felmerül. Továbbá egy szakcég által rendszeresen karbantartják majd, a helyi rendőrség pedig fokozottabban figyel majd a területre – mondta Benő Pálma.

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: Klárik Loránd 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. augusztus 9., 23:40
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Amikor mindenki zsebében ott az okostelefon mi szükség van erre? Miért palljuk a közpénzt ilyesmire, miközben kölcsönöket veszünk fel? Mert a mi pénzünkről van szó! Miért nem kérdezik meg az embereket, hogy mire köthetik a pénzüket? Miért nincsenek online kérdőívek ilyenkor? Várjuk a választ, nagyurak!

  • User
   Dátum: 2023. augusztus 17., 20:34
   ÉRTÉKELÉS: 0

   etol lesznek majd az orkoi lakosok is okosak! lent a szokokutaknal megmossak a szonyeget a pucussal egyut es fent az okospadon megszariccsak😜

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 10., 9:05
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Elég szomorú, hogy egy iroda 18 ezer eurós műanyagot kell vegyen, ahhoz hogy láthatóvá váljék a tevékenysége. Akkor ideje lenne az összes alkalmazottat kirúgni és olyanokra cserélni aki kreatívak és nem ekkora összegeket költenek el a semmire.
  Persze könnyű a mi pénzünkből.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 10., 10:34
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Még egy néphülyitő tárgy a városban. Ahelyett hogy például a sport felé nyitnának, edző padokkal és eszközökkel még inkább a telefonrabság felé taszitanak. Mely ifjut érdekel az időjárás?! Ki fog tűző napon üldögélni és tekefonalgatni? Vajon ez mennyibe került?!

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 10., 13:18
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Párnap és ki lesz belelve ! Újabb baromság a bicikliszerszámos ládák után ! Drága játékszert a vandáloknak !!! A dizájnolási őrület után valakik ismét nem bírnak a pénzünkkel a tanácsnál !!

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 10., 14:46
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A 18 ezer eurobol hany facsemetet lehetett volna ultetni ? Nem egyebert de ketlem, hogy a 38 fokos (es ez arnyekban !) melegben valaki olyan hulye volna, hogy egy ilyen „okos” padra ulne le, ahol meg arnyek sincsen. Okos pad, hulyeknek !

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 10., 18:18
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Amikor takarekossagra akarja a kormany kotelezni a helyitanacsokat azonnal megy a hiszti,de amikor a milliardos hitelekbol 10 kezzel szorjak a penzt ilyen es ehhez hasonlokra akkor csend van.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 11., 2:13
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Eddig csak buli buli hátán volt szervezve, most már jódolgukba még többet költenek hasztalan vackokra. Miért nem tesznek végre már a helyére egy okosabbat? Ekkora értékű dolog vásárlása előtt illett volna megkérdezni, hogy a lakosság szeretne egy ilyet vagy sem. Ennél olcsóbban ennél modernebb padokat szerelnek fel külföldön. Magyarországon okosvécéket telepítenek, nálunk meg ilyen giccseket. Legalább használat szempontjából más helyre kellett volna kihelyezni.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 13., 12:18
  ÉRTÉKELÉS: 0

  vele szemben az omladozó kultúrház érdekében meg nem tesznek semmit legalább állagmegóvás érdekében 2 cserepet a tetőn kicserélni vagy helyrerakni. inkább hagyják, hogy a falakat az eső leáztassa és leduvadjanak.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 13., 12:09
  ÉRTÉKELÉS: 3

  hat ha az ifjusagi iroda tevekenysege is a kezzel foghato dolgokkal is csak ilyen penzpazarlas? szerintem sincs akkor ilyen penzherdalo szervezetekre szuksege a varosnak.
  a vaskos arahoz kepest nem ad semmi tobbet ez az okospad mintha egy hagyomanyos pad melle felszereltek volna ket konektort es egy tablagepet.
  csak utobbi megvalositasaval csak 17 900 euro megmarad volna a 18 000 eurobol.
  megeri most az asztalosoknak okospadot gyartani.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 13., 12:50
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ebben a melegben nem hülyék ők sem egy facsemetét elültetni sem, azzal sokat kell dolgozni! Nem ők kellett összerakják, csak megrendelték és kiszállították nekik. Legalább a hajléktalanok lesz ahol italozzanak és éjjel aludjanak. A régi fapadoknál is előfordul, hogy levizelik és odakakilnak a nem hajléktalanok is, le vannak közben hányva is és ragadnak a kosztól, rágógumiktól. De már a neten van fent videó, hogy az okostöltő fele már nem is működik és bokáig lehet a szotyiban körülötte sétálni máris! Csak gondolom az okosképernyő rosszabbul fogja elviselni ezeket és a rajta elnyomott csikkeket ahogy a fapadoknál csinálták eddig is.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 14., 22:36
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Eleg felelotlenek ezek az ifjusagi iroda fiataljai hogy igy szorjak tiz kezzel a tizezer eurokot a befizetett adonkbol. A kis unokam is jobban be tudja a keves penzet osztani de ot nem vettek be oda. A fiatalok is mind inkabb kritizaljak az uj padot egyse orul neki okkal

  • User
   Dátum: 2023. augusztus 17., 22:31
   ÉRTÉKELÉS: 11

   tenyleg igaza lehet, most szervezik a dohánygyari fesztivalt az is hasonló penzkoltes. tudjuk, hogy a fiatalok zome a fektelen bulizas es az ivaszat miatt szeretnek elmenni az ilyen helyekre. hát mit ne mondjak nem ettol lesznek tobbek, sot.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 27., 10:52
  ÉRTÉKELÉS: 3

  FOGADJUK LE HOGY A SOK ELEGEDETLENSEGUNKET OK IS OLVASVA ITT NEMSOKARA AZZAL FOGJAK ELLENSULYOZNI HOGY AZT MONDJAK MAJD EGY UJ UJSAGCIKKBEN HOGY NAGY AZ IGENY AZ OKOSPADRA ES SOKAN JARNAK ODA NAPONTA INTERNETEZNI. LEHET UJDONSAG MINDENKI KIVANCSI MIRE VERETTEK EL EGY CSOMO PENZT DE MINDEN CSODA PAR NAPIG TART. EZELOTT 20 EVVEL TALAN NAGY SZAM LETT VOLNA AMIKOR KEVES VOLT AZ INTERNET HOZZAFERES A VAROSBAN. DE MARA MINDENKINEK VAN OTTHON INTERNETJE A TELEFONON MEG KORLATLAN MOBILNET. HIABA NA A BEFIZETETT ADONKAT OK KEZELIK ES AZT CSINALNAK VELE AMIT AKARNAK ES AMIKOR CSAK AKARNAK. AZ IFJUSAGI IRODA EDDIG EVEK OTA CSENDBEN VOLT ENNYI IDOBE TELT VALAMI KEZZEL FOGHATOT KESZEN MEGVENNI AZ ADONKBOL?