Felhívás!

Komoly roncsprogram kell

Komoly roncsprogram kell Kovászna megye

Egyre több a gépkocsi Sepsiszentgyörgyön, márciusban már eléri a közel húszezres számot, hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester. Ez a szám nem tartalmazza a máshol lízingelt vagy külföldön, illetve más településeken beírt autókat.

A polgármester kifejtette, míg 2015-ben 430-cal nőtt Sepsiszentgyörgyön az autók száma, a tavaly egész év folyamán 1423-mal, az idei év első két hónapjában pedig már 729-et regisztráltak. Hangsúlyozta, „ha hasonló ütemben nő az év végéig a bejegyezett személygépkocsik száma, akkor nehéz megmondani, hogyan fogunk létezni ebben a városban”. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester számításai szerint például a Sugás áruház mögötti belső magban 263 garázs és parkolóhely van, míg az ott található tömbházakban lakók nevén összesen 509 autó van bejegyezve.

Antal Árpád úgy véli, emeletes parkolók építése jelenthetné a megoldást, és erre próbálnak is pályázni, ha lesz egy ilyen típusú kiírás, mert egy ilyen beruházás költsége nem fizethető meg sem a lakók, sem pedig az önkormányzat részéről, hiszen 6-15 ezer euróba kerül férőhelyenként. „Türelmetlenül várjuk a kormány javaslatait arra vonatkozóan, hogy miként lehetne főleg a környezetszennyező járműveket a városoktól távol tartani” – nyomatékosított az elöljáró.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.