Felhívás!

Kommandó dísze lesz

Kommandó dísze lesz Kovászna megye

Szeptember 2-án átadta a kivitelező a frissen elkészült kommandói ifjúsági tábort tulajdonosának és működtetőjének, a megyei tanács alárendeltségében levő Művészeti és Népiskolának – erről Tamás Sándor tanácselnök tájékoztatott a legutóbbi megyeinfón.

A régi kommandói tábort 2014-ben adta át a megyei önkormányzat a népiskola ügykezelésébe, miután azelőtt hosszú évekig kihasználatlanul állt. A leromlott faházikókat lebontották, az új létesítmény építését a megyei tanács finanszírozta egy 4,5 millió lejes keretből.

Megtörtént a területrendezés is, folyamatban van az épület felszerelése, bebútorozása és a turisztikai hatóságtól a minősítés megszerzése, a remények szerint novemberben használatba adhatják a hárommargarétás, 60 személy nyári-téli ellátására alkalmas létesítményt. Az épülethez tartozik egy multifunkcionális pálya, valamint egy tábortűz-hely is.

Az ifjúsági tábor közvetlen közelében hamarosan elkezdődik a korábban leégett kommandói iskola helyett egy új, az óvodát és egy konferenciatermet is magába foglaló tanoda építése, melyet nagyobb részben kormánytámogatásból finanszíroznak, az elképzelések szerint legtöbb négy éven belül fejeznék be.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.