Feladat az igazgatóknak

A hétfői tanévnyitó előtt is nagy a hajtás a Kovászna Megyei Tanfelügyelőségen, szerdán még versenyvizsgáztak a maradék helyekre a szakképzett és szakképzetlen pedagógusok, tegnap a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében az igazgatók számára tartott gyűlést Kiss Imre főtanfelügyelő, aki megszépítve így összegezte a nyarat: mozgalmas volt. Hasonló időszak következik a most előkészítő osztályba induló 2036 háromszéki kisdiáknak is.

Kiss Imre ismertette a tényállást, mely szerint 78 pénzügyi központban kezdik hétfőn a tanévet, 82 igazgató és 37 aligazgató irányításával. Változások következtek be a vezetői tisztségekben Kézdivásárhelyen, Bodokon és Gidófalván: a Gábor Áron Szakközépiskolában a nyugdíjba vonult Gábor Rezső helyét Pap Sándor foglalta el, a lemondott korábbi vezető helyett a bodoki Henter Károly-iskolát Kátai Zsuzsanna fogja ezután igazgatni, míg Gidófalván a Czetz János-iskola élére Zsigmond Réka került.
A főtanfelügyelő arra is felhívta a figyelmet, hogy az új tanévnek megváltozott a szerkezete, így az első félév sokkal rövidebb, nagyobb figyelemmel kell tehát megtervezniük a tanároknak a félévi dolgozatok időpontját. A módosításokból a végzős szakiskolásoknak van nyernivalójuk, hiszen július elején ők is vakációra mehetnek.

Ma, de akár hétvégén föltétlenül megoldandó feladat, hogy hétfőn minden óvodai csoportnak, iskolakezdő osztálynak meglegyen az óvónője, tanítója, de a gyermekek biztonságára is jobban oda kell figyelni, hívta fel a figyelmet Kiss Imre. Főleg arra, hogy iskolaidőben ne hagyják el az intézmény területét. Mint mondta, falun és városon egyaránt gyakrabban ellenőrzik majd a hiányzókat, a lógókat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.