Felhívás!

Költségvetés és bibarcfalvi víz

Barót város tanácsosai legutóbbi ülésük alkalmával döntöttek a költségvetés módosításáról, miszerint a megyei tanácstól kapott, a Felsőrákos felé vezető út aszfaltozására szánt négyszázezer lej felét visszaküldik, mivel a munkálatokat sikerül pályázat útján megvalósítani.
Ugyanakkor bevételezték azt a 249 ezer lejt, amelyet a közegészségügyi igazgatóság a városi kórház fizetésalapjának kiegészítésére és fogyóeszközök beszerzésére küldött. Második pontként megszavazták, hogy a 131-es megyei út felújításának érdekében a Delney üzlet előtti parkból 108 négyzetmétert átadnak a megyei tanácsnak, így épülhet ott egy európai nor­máknak megfelelő, háromsávos út.
A baróti lakosok többsége jelezte, hogy gondok akadtak a közvilágítással az elmúlt napokban, többen arra gondoltak, hogy a tanács spórolni szeretne a közvilágítás megszüntetésével, de valójában zárlatról volt szó, amin egy sepsiszentgyörgyi cég dolgozott. Kezdetben nem találták a hiba forrását, de most már megoldódik.
A bibarcfalviak vezetékes vizének a helyzetéről annyit tudtunk meg, a baróti tanács tisztában van azzal a ténnyel, hogy rengeteg háztartásban nincs kút, ezért a teljes elzárásra egyáltalán nem kell számítani. A város akkor tudna a leghatékonyabban segíteni ebben a kérdésben, ha a bibarcfalvi vízszolgáltató átadna mindent, beleértve a víztisztító rendszereket is. Mivel a Bibco vízszolgáltató jelenleg 100 milliárd régi lejjel tartozik a baróti polgármesteri hivatalnak, ezért a felvásárlást értelmetlennek találja a polgármester, hacsak a tanácstagok nem döntenek másként. Jelen állás szerint annyit tudnak tenni, hogy levelekkel bombázzák a Bibco felszámolóját egy kompromisszumos megoldás érdekében. <<

Lázár Szilárd

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.