Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Költözik a speciális iskola

Költözik a speciális iskola Kovászna megye

Megkezdődött a sepsiszentgyörgyi speciális iskola felújítása és bővítése, így az intézmény ősztől rákényszerül a költözésre. A megyei tanács hétfői ülésén jóváhagyták, hogy a Megyei Út és Híd­építő vállalat egykori Cigaretta utcai székhelye adjon átmeneti otthont az iskola diákjainak.

Hirdetés
Hirdetés

Mint Forró Huba iskolaigazgató lapunknak elmondta, az építkezési munkálatok már egy hónapja megkezdődtek, ezek során az iskolát kívül-belül felújítják, még egy szintet húznak rá, és egy étkezdének, foglalkoztató műhelyeknek otthont adó épület is kerül az utcafrontra. A munkálatok kivitelezési határideje 2023 decembere, de mivel év közben a visszaköltözés akkor sem kivitelezhető, ha az iskolafelújítást befejezték, előreláthatólag két tanévre költöznek a diákok az útügy egykori telephelyére.

Arról, hogy ott milyen körülmények várják őket, az igazgató elmondta: az akadálymentesítés ugyan még nem megoldott, de a mozgáskorlátozott gyermekeket majd a földszinten levő osztályokban helyezik el, egyébként pedig a 2-3 lépcsőfokon megoldják a rámpaépítést, hogy kerekesszékkel is feljuthassanak az érintettek. Az udvar legalább annyira nagy, mint az iskola területén levő, a Cigaretta utcában viszont a kerítés újjáépítése által kell biztonságosabbá tenni. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.