Felhívás!

Kóbor lovak célkeresztben

Korábban írtunk arról, hogy a Sepsiszentgyörgyön és perifériáján gazda nélkül kóborló, befogott és utólag ki nem váltott lovakat a vágóhídon értékesítik. Ez nagy felháborodást váltott ki a háromszéki állatvédők körében, akik az intézkedés törvényességét firtatták. Az ügyben az illetékesektől érdeklődtünk.
Amint arról írtunk, az illetékesek általában a város szélén, főleg a Borvíz utcában (a Sugásfürdő felé vezető út két oldalán) fogják be a zömében az Őrkő negyedből elkóborló lovakat. Májusban öt gazda nélkül kószáló lovat fogtak be a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrök, ami azért szomorú, mert a vissza nem igényelt jószágokat az önkormányzat vágóhídon értékesíti. Tegnap megtudtuk, hogy júniusban hét további kóbor állat került az egyenruhások kezére, ám ezúttal, amint azt Hadnagy István, a megyeszékhelyi helyi rendőrség vezetője lapunknak elmondta, ezek mindenikét kiváltották gazdáik ezer lej ellenében.
Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok érdeklődésünkre megerősítette, a városi tanács által jóváhagyott megoldás valóban a szóban forgó lovak vágóhídon való értékesítése.
– Az árverezési procedúra nagyon bonyolult, nehezen kivitelezhető, időigényes, a lovat pedig addig is tartani kell, az ármegállapításról, utólagos fellebbezésekről nem is beszélve. A polgármesteri hivatal nem lókereskedéssel foglalkozik.
Hozzátette, a vágóhidas megoldás is bonyolult, de még mindig ez a járhatóbb út: ha az állat egészséges, akkor ennek a húsát törvényes úton felhasználják. Eddig egyik állatban sem találtak betegség nyomait, ami miatt nem tudták volna átvenni – összegzett a városgondnok, hangsúlyozva, hogy a legnagyobb gondot a felelőtlen állattulajdonosok jelentik, nem a jószágok értékesítése. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.