Dobbantó a fejlődéshez

Tenni akaró emberek szervezkedtek és létrehozták a Gidófalva Község Fejlődéséért Egyesületet. Tervekről, célokról, határidőkről Szabó Ferenc helyi tanácsos számolt be lapunknak.
Az egyesületet Máthé István (elnök) és Szabó Ferenc (titkár) a helyi tanács EMNP-s képviselői, valamint Barabás Béla étfalvazoltáni református lelkész (alelnök) jegyeztették be tavasszal. Terveik között szerepel a kisvállalkozások létrehozása és fejlesztése a községben, a történelmi egyházak anyagi támogatása, elektronikus felvevő- és lejátszó-berendezések beszerzése, helyi színjátszó csoport, népdalkör és tánccsoport indítása, emellett az iskola tehetséges gyermekeit is támogatnák.
Természetesen mindehhez pénzre van szükség, ezért az indítványozók már felvették a kapcsolatot a testvérvárosokkal, hogy támogatást kérjenek, de pályáznak majd a határon túli alapítványokhoz is. Viszont vannak az önkéntes munkát vállaló emberek is a faluban, akikre számítani lehet.
– A faluban nincs semmilyen sporttevékenység, szeretnénk, ha lenne egy focicsapatunk, ha az hivatalosan is megalakulna, már tudnánk felszerelést is biztosítani számukra – mondja Szabó Ferenc. A tánccsoport irányítását is felvállalná Tóth Lajos nyugdíjas magyartanár. A délutáni oktatás megszervezése is fontos lenne a faluban, hiszen sok szülő azért viszi a gyermekét városba, hogy jó kezekben legyen, míg ő dolgozik. Közelebbről – még ebben az évben – viszont egy mikrobuszt szeretnénk szerezni, hogy a gyermekeket tudjuk színházba, moziba vinni, később esetleg kiszállásokra, vendégszereplésekre is. Egy tűzoltókocsira is szükség lenne – sorolta Szabó Ferenc. Amennyiben segítenének, anyagi támogatást a RO 22 OTPV 3000011446160001 számlaszámra utalhatnak. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.