Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiválasztották a március 15-i ünnepség versmondóját és diákszónokát

Kiválasztották a március 15-i ünnepség versmondóját és diákszónokát Kovászna megye

Kézdivásárhelyen a hagyományokhoz híven idén is szavaló-, illetve szónokverseny keretében választották ki azokat a diákokat, akik a március 15-i főtéri ünnepségen előadhatják produkciójukat. A szavalóversenyt a Molnár Józsiás Általános Iskola, a szónokversenyt a Bod Péter Tanítóképző egy-egy diákja nyerte meg.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn a Vigadó Művelődési Központ dísztermében tartották meg az általános iskolásoknak szóló Gábor Áron szavalóversenyt, amelyre idén 16 kisdiák nevezett be. A szervezők nevében Ménessy Kinga Kitty, az önkormányzat kommunikációs irodájának vezetője köszöntötte a város három általános iskolájából érkezett versenyzőket és felkészítő tanáraikat, majd az ifjú versmondók sorszám alapján, véletlenszerű sorrendben adták elő produkciójukat.

A zsűriben Dimény-Haszmann Árpád költő, lapunk munkatársa, Gecse Noémi színművész és Lung László Zsolt, a Vigadó igazgatója foglalt helyet, döntésük értemében az idei szavalóverseny győztese Porkoláb Tamás-János, a Molnár Józsiás Általános Iskola VII. osztályos tanulója (felkészítő tanára Kádár Andrea), aki Petőfi Sándor Dicsőséges nagyurak című költeményét adhatja elő a Gábor Áron téri ünnepségen.

A második helyezést Berecki Gergő, a Turóczi Mózes Általános Iskola VII. osztályos diákja érdemelte ki (felkészítő tanára Bartalis Irma), a harmadik helyen pedig Pap Anna, a Petőfi Sándor Általános Iskola V. osztályos tanulója végezett (felkészítő tanára Damó Beáta). Dicséretben részesült Szőcs Mátyás, a Molnár Józsiás Általános Iskola VI. osztályos diákja (felkészítő tanára László Ildikó).

Várza-Deák Júlia, a szónokverseny győztese. Fotó: Iochom István

 

Bodpéteres lány a diákszónok

Kedden az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében került sor a középiskolás diákok számára kiírt Zúg Március szónokverseny 19. kiadására. Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete által megrendezett eseményre hat diák nevezett be az Apor Péter Szakközépiskola, a Bod Péter Tanítóképző, Dr. Csiha Kálmán Református Kollégium és a Gábor Áron Szakképző Líceum képviseletében.

Az ifjú szónokok teljesítményét Bándi Lilla Enikő magyartanár, Dávid Sándor kommunikációs szakember, az RMDSZ városi szervezetének elnöke és Józsa Irén nyugalmazott magyartanár pontozta.

Döntésük alapján a március 15-i ünnepség résztvevői Várza-Deák Júlia, a Bod Péter Tanítóképző X. osztályos diákja beszédét hallgathatják meg (felkészítő tanára Deák Ferenc). Második helyezést ért el Jánosi Tamás, a Bod Péter Tanítóképző X. osztályos tanulója (felkészítő tanára Deák Ferenc), a harmadik díjat Szabó Alíz, a Gábor Áron Szakképző Líceum X. osztályos tanulója vehette át (felkészítő tanára Csák Ildikó-Erzsébet), míg dicséretben Fekete Boróka, az Apor Péter Szakközépiskola IX. osztályos diákja részesült (felkészítő tanára Dezső Edit).

Mindkét verseny második helyezettje március 15-én, a testvérvárosból érkező küldöttségek tiszteletére szervezett díszvacsorán mondhatja el szavalatát, illetve szónoklatát.

Fotó: Dénes Botond, Iochom István

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások