Hirdetés
Hirdetés

Kis híján felrobbant a tömbház

Kis híján felrobbant a tömbház Kovászna megye

Több mint harminc ember került életveszélybe egy kovásznai tömbházban, miután egy vandál leverte a lépcsőház falára felszerelt gáz­órát. Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka a gáz több mint három órán át szivárgott a vezetékből. A rendőrség nyomoz.

Hirdetés
Hirdetés

– A lakók egy döndülést hallottak, majd arra lettek figyelmesek, hogy a gáz maximális nyomással folyt a lépcsőházban, hajnali 5 óra körül hívták a 112-es segélyhívószámot – mondta el megkeresésünkre Gyerő József, Kovászna város polgármestere.

A helyszínre rendőrök, a tűzoltóság, a helyi önkéntes készenléti szolgálat, valamint a gázvállalat munkatársai szálltak ki. Leállították a gázszolgáltatást, majd kiszellőztették az épületet, így sikerült elkerülni a tragédiát.
Sintoiu Viorel, a helyi baptista gyülekezet lelkipásztora is az említett lépcsőházban lakik.

Facebookon így írt az esetről: „Az elmúlt éjjel egy bűnös elme, egy őrült, egy beteg személy behatolt a Kovászna központjában levő 1-es számú tömbház D-lépcsőházába, szándékosan, előre kitervelt módon leszerelt egy első emeleti gázórát. Mi következett ezután? Három-négy órán keresztül a gáz maximális nyomással folyt a teljes lépcsőházba, elérve a harmadik, negyedik emeleti lakásokat is, valós robbanásveszéllyel fenyegetve 17 lakást és több mint 35 ember életét.”
A hatóságok rongálás vádjával indítottak eljárást az eddig ismeretlen tettes ellen. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük