Felhívás!

Kirobbantak a falak közül

Kirobbantak a falak közül Kovászna megye

A járvány enyhülésével életbe léptetett lazítások szinte kirobbantották az embereket otthonaikból, a városokban, az utcákon, de még a magas hegyekben és a panziókban is nagy forgalom van ez idő tájt – sok a foglalás, különösen hétvégéken. Vidékünkön kicsit árnyaltabb a kép, azok a szállásadók, akiknek az ügyfélkörét nem viselték meg a kényszerszabadságolások, ha későn is, de jól indították az idényt, míg a nyugdíjasokra, üzletemberekre alapozók kissé visszafogottabban.

Az olaszteleki Daniel-kastély hétvégéire csak saját honlapjukon lehet foglalni, mert ezeket direkt módon is nagyon jól tudják értékesíteni, közölte Rácz Lilla tulajdonos. A szállásközvetítő oldalakon ezért csak a hétköznapok szabadok. A júniusi, júliusi, hellyel-közzel az augusztus-szeptemberi hétvégék is foglaltak már, de érezhetően többen jelentkeznek be több napra, mint a múlt években, ezért kidolgoztak egy ötéjszakás tartózkodásra szabott wellnesszcsomagot, illetve – a miklósvári és a zabolai kastélyokkal együttműködve – hatéjszakás „kastélykúria-vakációt” is kínálnak többnyire hazai vendégeknek: mindegyik szálláshelyen két-két éjszakát tölthetnek el, így változatos élményekben lehet részük.

Albert Zoltán, a zabolai Mikes-kastély kommunikációs felelőse is igazolta, robbanásszerűen megnőtt a júniusi foglalások száma, főleg a hétköznapokat illetően, mert a hétvégékkel a járvány előtt sem volt gond, bár az előző években általában a vendégforgalom tekintetében a május megelőzte a júniust. „A mi vendégkörünk nem annyira érzékeny pénzügyileg” – magyarázta Albert. Mindemellett hiányolják a rendezvényeket, az esküvők nagy részét jövőre halasztották a párok, ezért nagy a tumultus a 2021-es év hétvégéin. Már csak azt kell megoldani, hogy elbocsátások nélkül átvészeljék ezt az idényt: néhányan még kényszerszabadságon vannak, a személyzet más részének igyekeznek más munkát találni a birtokon. Annak ellenére, hogy a befektetéseket is megtorpedózta a két és fél hónapos kiesés, új programot is tudnak kínálni, tavasszal beindult az élet a székely lovak tenyésztését is felvállaló Gróf Mikes ménes lovaglóközpontjában.

A kovásznai Apolka panzió tulajdonosa, Jakabos Elvira arról számolt be, hogy vannak ugyan hétvégékre foglaló vendégek, de nagyon hiányoznak a kezelésekre érkezők, hiszen ők 6-10 napra is be szoktak jelentkezni. Most azonban még nincsenek nyitva a kezelőközpontok, és egy vendéget nem lehet hosszabb időre itt marasztalni, ha nincs a városban, a környéken más szórakozási lehetőség: még zárva a vendéglők, már tavaly sem járt az oly népszerű kisvonat, túrázni veszélyes a medvék miatt, a siklót benőtte a bozót, gyakorlatilag alig látszik, családi szórakozásra sincs lehetőség, a helybeli panziótulajdonosok pedig inkább kiiktatandó konkurenciát látnak egymásban, mintsem együtt dolgoznának azért, hogy több lehetőséget, programot kínáljanak fel a vendégeknek. Van még tere tehát a fejlődésnek, vontuk le a végkövetkeztetést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.