Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kilövik a Bölönben pásztorra támadó medvét!

Kilövik a Bölönben pásztorra támadó medvét! Kovászna megye

Az illetékes hatósági vegyes bizottság hamar dűlőre jutott, és úgy határoztak, a hétfőn, július 31-én este Bölön községben emberre támadó medve kilövésére kérik fel az egyik vadásztársulatot.

A támadás a Bölön községhez tartozó Bölönpatakától néhány száz méternyire történt, egy esztena övezetében. A sepsiszentgyörgyi dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sebészeti osztályának orvosai közölték, a félkarú, hatvan év körüli pásztor állapota stabil, a történtekhez viszonyítva szerencsésnek is tekinthető, mert a medve harapásai, karmolásai nem érintettek belső szerveket, nem okoztak koponyatörést. Élete a vérzés miatt volt veszélyben a helyszínen.

Hirdetés
Hirdetés

Ráduly István, Kovászna megye prefektusa jelentést kért a medvetámadás körülményeit vizsgáló hatósági bizottságtól, és helyesli a kilövésre vonatkozó döntést, pláne, hogy nem első és nem elszigetelt esetről van szó Háromszéken, sőt, a szóban forgó vad már nem először támadt emberre. A kormánybiztos rámutatott, nem ért egyet a kilövési, tizedelési kvóta drasztikus csökkentésével. A korábbi időszakban többször is kérte az illetékes központi hatóságoktól – a kormánytól, a környezetvédelmi minisztériumtól –, szenteljenek nagyobb figyelmet az emberek biztonságának. Kovászna megyében például Bálványosfürdő környékéről naponta jeleznek medvetámadási veszélyt, ami az odalátogató turisták szempontjából is aggasztó.

Címlapfotó: Pál Árpád (képünk illusztráció)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. augusztus 2., 14:09
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nem artana ha a parlamentesektol a prefektusokig es a prefektusoktol a polgarmesterekig, mindannyiatokat megenne a medve, igy legalabb a pornep megszabadulna nepnyuzoitol !

  • User
   Dátum: 2023. augusztus 3., 9:07
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Ilyen idióta ország még a nagyvilágon sehol sincs..mindenesetre…még a bantu néger is kinyírja az őt megtámadó oroszlánt, és amelyik problémát okoz…lassan itt élni se lehet…