Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyre jobbá válnak a szentgyörgyi oktatás feltételei

Egyre jobbá válnak a szentgyörgyi oktatás feltételei Kovászna megye

A következő három évben az Országos Helyreállítási Alapból származó hatalmas összeg, 22 millió lej fogja új bútorzat, digitális eszközök és egyéb tanfelszerelés formáját ölteni a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben. Ligia Deca tanügyminiszter és Antal Árpád polgármester július 26-án, múlt szerdán Bukarestben írta alá a támogatásról szóló szerződést.

A pályázati finanszírozásból a város minden óvódája, általános és középiskolája, továbbá az Iskolás Sportklub és a Tanulók Klubja is részesül – közölte Antal Árpád polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Az említett összegből 14 informatikai labort létesítenek, ezekből kettőt óvódákban, a többit iskolákban, szakközépiskolákban és elméleti líceumokban, 18 oktatási intézmény (beleértve a kilyéni és szotyori óvódákat is) 352 termét látják el a korszerű oktatást segítő digitális eszközökkel, 389 terembe kerül új bútorzat és tanfelszerelés, 9 iskolai szaktermet, rendelőt, 16 pszichopedagógiai tanácsadó szobát és 17 sporttermet szerelnek fel új bútorral, digitális- és sporteszközökkel. 8 multidiszciplináris labor is szerepel a tervekben, 3 szakiskolában pedig gyakorlati műhelyeket létesítenek és rendeznek be.

Az elméleti és gyakorlati oktatás fejlesztésére, a testi és leki fejlődés körülményeinek javítására is jut pénz (Fotó: Sepsiszentgyörgyi Önkormányzat)

A pályázat összértéke 22 233 389 lej (áfával), amelyből a támogatás értéke 18 653 320 lej (áfa nélkül).

Mint az a polgármesteri hivatal honlapján közzétett felsorolásból kiderül, a tanintézmények 147 150 és 2 065 570 lej (áfa nélkül) közötti összeget kapnak, legkevesebbet az Iskolás Sportklub, legtöbbet a Puskás Tivadar Szakközépiskola.

Hirdetés
Hirdetés

 

Címlapfotó: Sepsiszentgyörgyi Önkormányzat

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. augusztus 13., 0:18
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Akik már ültek azokon a székeken (diákok), azt mondják, nem kényelmesek..
    Szép terv, remélhetőleg meg is valósul, és minőségi eszközökkel. A régi padokat már egyszer lecserélték sok iskolában, gyenge anyagból készült, könnyen tönkremenőkkel. Ami még jó állapotú, miért kell kidobni? Nagyon csodálom, hogy a város polgárai ilyen csendben lenyelték, hogy az utak mentén azokat a bizonyos bordúrákat , amik még jó sok évig megfelelő állapotban lettek volna, ismét kicserélték. Csak sunnyog mindenki, hogy: ez biztos valakinek a biznisze, de nem volt senkinek mersze, hogy megkérdezze nyilvánosan, miért is kellett kicserélni, mert az nem 2 lejbe került. Ebben a nehéz gazdasági válságban.