Felhívás!

Kézdin is eltörölték

Kézdin is eltörölték Kovászna megye

Amint arról írtunk, a kormány sürgősségi rendelettel felfüggesztette júliustól 2019 januárjáig a minden tonna, tározóba helyezett szemét lerakásáért fizetendő 80 lejes különleges illetéket. Ennek megfelelően jövő hónaptól Kézdivásárhelyen is visszaáll a rend.

Az e havi számlán még szerepel az illeték személyre, illetve mennyiségre visszaosztott értéke, ugyanis most számlázzák a júniusban elvégzett szolgáltatásokat, azonban következő hónaptól visszaáll a rend, és az újabb törvénymódosításig marad a 9 lejes köztisztasági díj. A Gosp Com Kft. illetékesei hangsúlyozták, nem a hulladékelszállítási díj csökkenéséről van szó, hanem az említett különleges illeték eltörléséről.

A Gosp Com Kft. Esztelnek és Csernáton községekben is végzi szolgáltatásait. Minden autó összegyűjtött hulladékot mérnek, és a mérésekből származó mennyiségek szerint számolják a júniusi plusz illetéket, ami Kézdivásárhelyen 2,11 lejt jelent személyenként; Csernátonban több hulladékot tettek ki a lakók elhordásra, így ők 2,92 lej illeték-részesedést fizetnek, míg Esztelneken gyűlt a legkevesebb hulladék, ott 1,61 lej illetékrészesedést fizetnek személyenként. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.