Felhívás!

Gyógytornásznak tanulna

Gyógytornásznak tanulna Kovászna megye

Amint arról írtunk, az idei érettségi vizsgán a háromszéki magyar diákok közül a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum végzőse, Tóth Kincső érte el a legnagyobb médiát, 9,72-t.

A céhes városbeli Nagy Mózes Elméleti Líceum természettudományok osztályának végzős diákja épp nyaralni utazott beszélgetésünkkor. „Hihetetlen érzés, nem számítottam arra, hogy én érem el a legjobb eredményt, hiszen soha nem voltam első tanuló.” Kincső folyamatosan tanult a líceumi évek alatt, így nem került különösebb erőfeszítésbe a vizsgákra való felkészülés. „Nem vagyok különösen szorgalmas, azonban úgy éreztem, ezt meg kell csinálnom, így a kicsengetést követően minden időmet a tanulásra fordítottam”. Legkönnyebbnek a matematika vizsgát találta, míg legnehezebbnek a románt, ám „általánosságban hozzáférhető tételeket kaptunk”, osztotta meg lapunkkal.

Hozzátette, fontos volt a jó érettségi átlag, ugyanis a budapesti Semmelweiss Egyetem gyógytornász karára felvételizik. „Úgy vélem, népszerű szakma, emellett gyógytornászként embertársaim segítségére lehetek”, summázott Kincső. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.