Hirdetés
Hirdetés

Kétszáz közúti bírság

A karácsonyi ünnepek időszakában a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti ügyosztályának szolgálatosai több mint 200 bírságról készítettek jegyzőkönyvet, ebből 36 esetben gyorshajtás, illetve a megengedett sebesség túllépése volt a gépjárművezetők vétsége, szabálysértése.

A közlekedési rendőrök elvettek, azaz felfüggesztettek 21 hajtási jogosítványt, ötöt szabálytalan előzés okán, szintén ötöt szeszes italok hatása alatt történő közúti járművezetés címén, utóbbiaknál indokolt esetben bírósági büntetőeljárás is kezdődhet. A felfüggesztett forgalmi engedélyek száma 12 volt az ünnepi időszakban.

A háromszéki rendőrség közleménye néhány konkrét esetet ismertet. December 25-én 16.40 óra körül a járőröző rendőrök a kézdivásárhelyi Vágóhíd utcában fény- és hangjelekkel intettek megállásra egy személyautót, a járművezető azonban nem engedelmeskedett, továbbhajtott. Rövid üldözés után végül a Szacsvay János utca bejáratánál megállt. Mint kiderült, a volánnál ülő férfi nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal egyetlen gépjárműre sem. Bűnvádi eljárásra számíthat.

December 26-án a Kovászna városi rendőrség autós járőrcsoportja Zabola községben, az Állomás utcában állított meg egy személygépkocsit. Az autóvezető felmutatott egy hajtási jogosítványt, amelyről gyors ellenőrzéssel kiderült, hogy hamis. A férfinak nincs is hajtásija gépjárművek közúti vezetésére. Bűnvádi eljárás indul, a rendőrség igyekszik kideríteni a hamis hajtási engedély eredetét.

A karácsonyi időszakban a háromszéki közúti rendőrök ismertető, tudatosító nyomtatványokat osztogattak a gépjárművezetőknek, a kampány témája ezúttal az volt, hogy vezetés közben senki ne használjon kézben tartott telefont. Több járművezető fülre helyezhető készüléket is kapott ajándékba, hogy azt kapcsolja telefonjára. A rendőrség közleménye sokadszor rámutat, a vezetés közben kézben tartott és beszélgetésre, üzenetek továbbítására stb. használt mobiltelefon eléggé gyakori oka, eredője a közlekedési baleseteknek, mert egyfelől elvonja a figyelmet a forgalomról, másfelől szükség esetén csökkenti a gyors manőver esélyét, ha hirtelen fékezni, kanyarodni kell.  <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük