Felhívás!

Két orvos fertőzött

Két orvos fertőzött Kovászna megye

Pozitív lett két, a kézdivásárhelyi sebészeten dolgozó orvos koronavírus-tesztje. Az egyik doktor az udvarhelyi, a másik a brassói kórházba van beutalva. Lapzártánkkal egy időben még zajlott a kórházban tartózkodók tesztelése, közben a sebészetet karantén alá helyezték.

Hiába reménykedett az önkormányzat és a kórház vezetősége, hogy a város megússza fertőzések nélkül, a kézdivásárhelyi egészségügyi intézmény sebészetén dolgozó két orvos gyorstesztje pozitív lett. Ennek vélhető oka, hogy a megyeszékhelyi kórház vesztegzár alá kerülése után a céhes városba irányítottak minden háromszéki beteget, mi több, még Brassóból is jöttek Kézdivásárhelyre páciensek.

Nem tudni, hogy a fertőzés kitől indult el, viszont a sebészetet lezárták, akik ott tartózkodnak, nem hagyhatják el az épületet. A gyorstesztek mellett a precízebb, úgynevezett PCR-tesztet is elvégzik, és amennyiben kiderül, hogy valaki fertőzött a koronavírus által, az a sepsiszentgyörgyi kórházba kerül.
A kézdi intézmény kora délután arról tájékoztatott, hogy egy harmadik orvos is tüneteket mutatott, de a tesztje szerencsére negatív lett. A kórházban teljes körű fertőtlenítés zajlik. „A COVID-tesztek eredménye függvényében a betegeket hazaengedjük, illetve a kórházi kezelésre szorulókat járványtani státusuk függvényében a megfelelő intézménybe helyezzük” – tájékoztat a Canea-Kocsis András kórházmenedzser és dr. Borbáth Anikó orvosigazgató által jegyzett közlemény.

„Mi akár ma is meg tudnánk kezdeni a sebészeti sürgősségek ellátását, mert azokon az átszervezéseken már túl vagyunk, amelyek ezt lehetővé teszik. Várjuk a Közegészségügyi Igazgatóság döntését, mi bármely pillanatban a betegek rendelkezésére tudunk állni” – nyilatkozta az eset kapcsán a megyei sürgősségi kórház menedzsere, András-Nagy Róbert.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások