Felhívás!

Kevesebb beteget várnak

A szerda déli helyzetjelentés szerint 5 koronavírus-fertőzésgyanús eset szerepelt a megyei kórház nyilvántartásában (gyermek nincs köztük), illetve 3 pozitív eset a fertőző osztályon és 1 a sebészeten. Mindegyikük állapota kielégítő, nem szorulnak intenzív kezelésre. Az elmúlt héten hat gyógyult személyt engedtek ki a kórházból, haláleset nem történt – számolt be András-Nagy Róbert kórházigazgató a tegnapi sajtótájékoztatón.

A kórházban felszerelt új PCR-tesztelő laboratóriumban túl vannak a személyzet betanítási időszakán, már 400 tesztet végeztek, és a jövőben is folytatják e gyakorlatot. Remélik, a minisztérium jóváhagyásával bekerülhetnek az országos tesztelési programba, ebben az esetben a megyében már három egységben (két magánklinikán és a kórházban) lehetne kielemeztetni a teszteket.

Június 15-e után a poliklinikán beindul a teljes körű szakrendelés, mától már (online) foglalni lehet a júliusi időpontokat is, adott okot a reményre a kórházmenedzser. Egyhetes átmeneti időszak után, amelyben egy új, külön épületmodulban berendezik a sürgősségi osztályt, a kórházi osztályok visszarendezkedése is megtörténik, igaz, a sok előírás (pl. a távolságtartást) megnehezíti a folyamatot.
Előreláthatóan kevesebb beteget fogadhatnak, így elsőbbségi listákat kell majd összeállítani, a műtendő daganatos pácienseknek például előnyük lesz, de lerövidülhet a bennfekvési idő is. Legkésőbb július 1-jétől azonban vissza kell állniuk a normális, járvány előtti menetre, csak ki kell dolgozni azokat a betegutakat, amelyeket a fertőzöttek, fertőzésgyanúsak és COVID-mentesek használhatnak. Továbbra is megmarad az intézmény COVID-háttérkórház szerepe a brassói betegek számára, de a Kovászna megyeieket is el kell látnia.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.