Felhívás!

Kétéves háromszéki kisfiú hunyt el az influenza miatt

Kétéves háromszéki kisfiú hunyt el az influenza miatt Kovászna megye

Nyolcvankettőre nőtt az influenza halálos áldozatainak száma – közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központja.

A legutóbbi két áldozat egy 83 éves Prahova, és egy ugyancsak 83 éves Giurgiu megyei nő, akiket A típusú influenzával diagnosztizáltak.

A betegség áldozata lett egy 2 éves Kovászna megyei kisfiú is, aki “valószínűleg nem volt beoltva grippé ellen” – mondta el Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

A tárcavezető hozzátette: az influenzavírus “szereti a hideget”, ezért a hét végétől ismét a járvány megerősödésére számítanak.

Múlt szerdán Sorina Pintea egészségügyi miniszter országos influenzajárványt hirdetett.

FRISSÍTÉS: Vélhetően nem az influenza okozta a kisfiú halálát

Bukarestben hunyt el az a kétéves háromszéki kisfiú, akit A típusú influenzafertőzéssel diagnosztizáltak. A gyermeket súlyos krónikus betegséggel kezelték egy fővárosi kórházban, és betegsége mellett kimutatták szervezetében az influenzafertőzést is, de halálát vélhetően nem ez okozta – mutatott rá Ágoston László, a Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

Ágoston László elmondta, Háromszéken eddig négy esetben állapították meg gyorsteszttel az influenzafertőzést, két mintát küldtek a bukaresti laboratóriumba, de onnan nem igazolták vissza a fertőzést. Kovászna megyében ezen a héten 2 százalékkal emelkedett a felső légúti megbetegedésben szenvedők száma az elmúlt héthez képest, számuk 3 000 alatt van. A tüdőgyulladással kezelt betegek száma viszont 7 százalékkal csökkent az elmúlt héthez képest a megyében.

(Agerpres/Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások