A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Kétéves háromszéki kisfiú hunyt el az influenza miatt

Kétéves háromszéki kisfiú hunyt el az influenza miatt Kovászna megye

Nyolcvankettőre nőtt az influenza halálos áldozatainak száma – közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központja.

A legutóbbi két áldozat egy 83 éves Prahova, és egy ugyancsak 83 éves Giurgiu megyei nő, akiket A típusú influenzával diagnosztizáltak.

A betegség áldozata lett egy 2 éves Kovászna megyei kisfiú is, aki “valószínűleg nem volt beoltva grippé ellen” – mondta el Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

A tárcavezető hozzátette: az influenzavírus “szereti a hideget”, ezért a hét végétől ismét a járvány megerősödésére számítanak.

Múlt szerdán Sorina Pintea egészségügyi miniszter országos influenzajárványt hirdetett.

FRISSÍTÉS: Vélhetően nem az influenza okozta a kisfiú halálát

Bukarestben hunyt el az a kétéves háromszéki kisfiú, akit A típusú influenzafertőzéssel diagnosztizáltak. A gyermeket súlyos krónikus betegséggel kezelték egy fővárosi kórházban, és betegsége mellett kimutatták szervezetében az influenzafertőzést is, de halálát vélhetően nem ez okozta – mutatott rá Ágoston László, a Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

Ágoston László elmondta, Háromszéken eddig négy esetben állapították meg gyorsteszttel az influenzafertőzést, két mintát küldtek a bukaresti laboratóriumba, de onnan nem igazolták vissza a fertőzést. Kovászna megyében ezen a héten 2 százalékkal emelkedett a felső légúti megbetegedésben szenvedők száma az elmúlt héthez képest, számuk 3 000 alatt van. A tüdőgyulladással kezelt betegek száma viszont 7 százalékkal csökkent az elmúlt héthez képest a megyében.

(Agerpres/Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások