Felhívás!

Kérni lehet a területalapú támogatást

Kérni lehet a területalapú támogatást Kovászna megye

Március 2-ától fogadják a gazdákat a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) helyi kirendeltségeinél, hogy benyújtsák igénylésüket a területalapú támogatásra. A gazdáknak egy kérést kell benyújtaniuk akkor is, ha többfele van földjük.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a gazdákat egy bizonyos, előre megállapított sorrend szerint hívják be, előbb a kisgazdákat, azt követően a nagyobb területet megművelőket.
– A torlódások elkerülése végett kéretik pontosan érkezni, lehetőleg hiánytalan aktacsomaggal. Ennek érzékeny pontja a föld pontos telekkönyvi rajza, érdemes pénzt és energiát fektetni abba, hogy ez rendben legyen – mondta el megkeresésünkre György Ervin, az APIA aligazgatója.

Az iratokat május 15-éig lehet benyújtani. További információkat a www.apia.org.ro honlapon és az APIA székhelyén átvehető tájékoztató füzetekből lehet szerezni.
Háromszéken mintegy 13 ezer gazda jogosult támogatásra. Az Európa Unió tagjaként Románia folyamodhat egységes területalapú támogatásért, redisztributív támogatásért, klíma-és környezetkímélő gazdálkodás támogatásáért, fiatal gazdák támogatásáért, kisgazdák támogatásáért és termeléshez kötött támogatásokért. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.