Felhívás!

RÖVIDEN

Nem igazolódott a fertőzésgyanú!
András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója a lakosságot nyugalomra intve arról tájékoztatott, hogy egyeztettek a bukaresti laboratóriummal, itt pedig szóban már megerősítették, hogy a kórházban megfigyelés alatt tartott, Olaszországból nemrég hazaérkezett személy nem fertőződött a koronavírussal. Utóbb az intézmény sajtóirodája közleményben közölte, hogy „a kórház fertőző osztá­lyán koronavírus-fertőzés gyanújával elkülönített sepsiszentgyörgyi páciensnél a bukaresti Matei Balș Intézetben végzett vírusvizsgálat nem igazolta a COVID-19 fertőzöttséget”. A közleményben ugyanakkor emlékeztetnek, hogy a páciens mindvégig tünetmentes volt. 

A prefektúra is nyugtat
A kormánybiztos közleményben jelezte a sajtónak, hogy Kovászna megye területén egyetlen olyan személy sincs, akinél igazolták volna a COVID-19-es vírussal való fertőzöttséget. A közlemény kézbesítésének idején, tegnap délután a megye területén senki sem volt karanténban. 34 személy önkéntes elszigeteltségben él, megvizsgálták őket, és gyanúra nem adtak okot, két leletet elküldtek a Matei Balș Intézetbe vizsgálatra. 

Felfüggesztették a polgárvédelmi ünnepséget
A Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség egyelőre felfüggeszti a február 26. és március 4. közötti időszakra tervezett polgárvédelmi ünnepségekre tervezett akciókat. 

Forgalmi bűncselekmény
Kedden este Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utcában ittas, 49 éves sofőrt igazoltattak az egyenruhások.

Balesetek az utakon
Ugyancsak kedden este 37 éves nő sodort el személygépkocsijával egy Kézdivásárhely felől Szentlélek irányába a jobb oldalon közlekedő gyalogost. A súlyosan sérült férfit kórházba szállították. Baróton óvatlan 13 évest ütött el egy személygépkocsi, de a gyermek kisebb sérüléssel megúszta. 

Kézdin az új érsek
Vasárnap, a kantai Szentháromság templomban a nagymisét mons. dr. Kovács Gergely, Erdély frissen felszentelt érseke celebrálja.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 27., 11:19
  ÉRTÉKELÉS: 1

  “kedden este 37 éves nő sodort el személygépkocsijával egy Kézdivásárhely felől Szentlélek irányába a jobb oldalon közlekedő gyalogost”… A gyalogos Kézdivásárhely irányába tartott Szentlélekről, sötét ruházatban, láthatósági mellény nélkül a sáv közepén…

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 14:03
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kézdivásárhely több utcáját próbálja rendbetenni a hivatal,azzal hogy forgalmi táblákat tetetett(megállni tilos táblákat).Pl.Béke,Vasút vagy Molnár Józsiás (CAR- körül)amelyel korlátozni szándékoznak az össze-vissza megálló autókat.Dicséretes dolog.Csupán sok a semmiházi,akik számba sem veszik.Ellenük kell(ene)fellépni.Most már adottak a legális feltételek.Ott a tábla,megálltál a tiltott részen,hát fizess.Hanem soha nem lesz rend!