Hirdetés
Hirdetés

Iskola se másként

Bár az Iskola másként hetet május végéig szervezhetik meg a tanintézmények, az oktatási minisztérium arra figyelmezteti az iskolákat, hogy minden ilyen tevékenységet „házon belül” tartsanak meg. A rendelkezés oka az influenzajárvány, illetve a koronavírus terjedése.

Hirdetés
Hirdetés

Több osztályt is bezártak a múlt héten az influenzajárvány miatt, de egyéb intézkedéseket is hozott az oktatási minisztérium. Felhívásukban arra kérik a tanfelügyelőségeket, hogy figyelmeztessék az iskolákat, halasszák el az Iskola másként hétre tervezett eseményeket, melyek az intézmény falain kívül zajlottak volna. Azt javasolják, hogy ezeket a rendhagyó órákat csak az intézményben tartsák meg.

Ugyanakkor a sepsiszentgyörgyi diákoknak elmaradt a héten az Aréna-program is, mivel az egészségügyi hatóság javaslata értelmében kerülni kell a tömegrendezvényeket a terjedő influenzajárvány miatt. Az oktatási szaktárca arról is döntött, hogy függesszenek fel minden utazással kapcsolatos programot az iskolák, így a diákok nem vehetnek részt a következő napokban szervezett külföldi versenyeken. Ennek oka a számos külföldi országban jelenlévő koronavírus. Emellett az iskoláknak kötelességük tájékoztatni a megyei közegészségügyi hatóságot minden olyan iskolás csoportról, amely jelenleg külföldön tartózkodik, és nemsokára hazatér az országba. A visszaérkezők kötelesek orvosi igazolást felmutatni – teszi hozzá a közlemény.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük