Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kegyelemdöfés

Jakab Péter a magyar politika egyik negatív rekordere. Ilyen gyorsan tönkretenni egy párt hitelét, népszerűségét és jövőjét különleges teljesítmény. Néhány héttel ezelőtt ez az ember még pártelnök és frakcióvezető volt, most pedig a mandátumát visszaadni nem hajlandó pártütő – bizony az is egyedi produkció.

Maga a frissen megválasztott pártelnök, Gyöngyösi Márton állította fel Jakab diagnózisát. Olvassuk csak: „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett belőled, akiből a közélet mémeket gyárt. Nem vagy Te már veszély Orbán Viktorra, legfeljebb tanácsadód és a felbőszült híveid veszélyesek a jó ízlésre, amikor a Jobbik aktivistáit zaklatják alpári módszerekkel”. Gyöngyösi rátapintott a legfájdalmasabb pontra is, a
közéletben jellemzően „mamuszosként” emlegetett „tanácsadó”, az egyik botrányból a másikba bukdácsoló Molnár Enikő szerepére ebben a csúfos bukástörténetben. „Ha Neked az a tanácsadó kell, aki mellett elvesztetted a családodat, elvesztetted az előválasztást, elvesztetted az országgyűlési választást, elvesztetted az elnökségedet, elvesztetted a frakcióvezetőségedet, elvesztetted minden tekintélyedet és elvesztetted a hiteledet, nem foglak visszatartani sem.”

Jakab megfogadta a jótanácsot és kilépett a pártból egy megszokottan demagóg válaszlevél megírása mellett.

Ebben a történetben nincsenek pozitív szereplők. Gyöngyösi sem fogja visszavezetni a Jobbikot a nemzeti oldalra, retorikájában annyi a nemzeti tartalom, mint Bokros Lajoséban. Az általa vezetett Jobbik ugyanúgy globalista csicskaszervezet, ha úgy tetszik SZDSZ-utódpárt marad, mint (a Mi Hazánkat leszámítva) az ellenzék összes pártja.

Azt viszont nem hittük volna, hogy a kegyelemdöfést Jakabnak Gyöngyösi fogja megadni. Mert számára a történetnek ezzel vége. Lehet, hogy maroknyi híve azzal áltatja, hogy életképes pártot fog tudni létrehozni, de ennek esélye egyenlő a nullával.

Ennyit tartott ennek a szánalmas ripacsnak a közéleti pályaíve. Innen már nem lesz tényező többé, ami egyébként jó hír. A rossz az, hogy van hozzá hasonló a DK-ban s a Párbeszédben még egy tucat. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.