Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Régi ígéretek válnak valóra

Régi ígéretek válnak valóra Kovászna megye

Hamarosan elkezdődik a leromlott állapotú Gábor Áron utcai híd és a már alig járható Táncsics Mihály utca felújítása. Az Anghel Saligny-programon keresztül finanszírozott munkálatokat Kovászna Megye Tanácsa, illetve a megyeszékhelyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó útépítő cégek fogják elvégezni.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1970-es évek elején épült felüljáró korszerűsítéséről már 2019-ben döntött az önkormányzat, de kivitelezőt csak idén tavasszal, a harmadik versenytárgyaláson sikerült találni. A híd felső részét borító úttestet és járdákat a Gábor Áron utca felújítása során rendbe tették, így ezeket a mostani munkálatok nem érintik, viszont az elhanyagolt korlát javítása nemcsak esztétikai, hanem biztonsági szempontból is szükséges. További javításokat igényel az alsó része, melynek szerkezetét az alatta áthaladó túl magas járművek többször is megrongálták. A forgalomelterelési engedély kibocsátása után kezdődő és várhatóan egy évig elhúzódó munkálat során, amelynek becsült értéke 2,7 millió lej, 11 parkolóhelyet is kialakítanak az egyik lábánál lévő kihasználatlan területen.

Miután a második kivitelezővel is fel kellett bontani a szerződést, mert az nem kezdte el a rá bízott munkálatokat, szeptembertől előreláthatóan a Sepsi Útépítő Kft. folytatja a Táncsics Mihály utca felújítását. A 2,4 millió lej értékű korszerűsítés során nem kell mindent az elejéről kezdeni, hiszen a gáz- és vízvezetékeket már kicserélték, részben emiatt váltak nehezen járhatóvá a járdák és az úttest. A légi villanyvezetékek sorsáról még nem született döntés, de az már biztos, hogy műszaki és közlekedésbiztonsági okok miatt nem bontják le az utca felső részén lévő támfalat, noha annak eltávolítása alternatív útvonalat biztosítana a Kós Károly és a Vasile Goldiș utcák közötti autós közlekedésnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.