Felhívás!

Karanténba helyeztek egy Olaszországból hazatért családot Bodzafordulón

Karanténba helyeztek egy Olaszországból hazatért családot Bodzafordulón Kovászna megye

Otthoni karanténba helyeztek egy Olaszországból múlt héten hazatért bodzafordulói családot. Bár nem jelentkeztek náluk a koronavírus tünetei, elővigyázatosságból nem hagyhatják el lakásukat.

Iulian Constantin Todor prefektus hétfői közlése szerint egy három tagú családról van szó, két szülőről és egy gyermekről, akik február 20-án repülővel érkeztek az országba.

Hozzátette: nincs ok pánikra, a helyzet ellenőrzés alatt van.

“A három személynél nem mutatkoznak a betegség tünetei, de a biztonság kedvéért a közegészségügyi igazgatóság szakemberei hétfőn felkeresik a családot, hogy alapvető orvosi vizsgálatoknak vessék alá őket” – nyilatkozta a prefektus.

Todor elmondta, a Kovászna megyei Sürgősségi Helyzetek Bizottságának vasárnap esti ülésén tervet dolgoztak ki arra az esetre, ha a megyében koronavírus-gyanús esetek jelennének meg. Felszólították a helyi önkormányzatokat, hogy jelöljenek ki megfelelő helyiségeket, ahol karanténba lehet majd helyezni az esetleges betegeket.

Ștegan Platon, Bodzaforduló alpolgármestere elmondta, sok helybéli dolgozik Olaszországban, többségük azonban az olasz félsziget féli részén él, ahol eddig nem mutatták ki a koronavírust. Az elöljáró arra kéri az embereket, hogy nyugodtan és felelősségteljesen kezeljék a helyzetet, ne higgyenek a szóbeszédeknek, hivatalos, hiteles forrásokból tájékozódjanak, illetve vegyék figyelembe a hatóságok javaslatait.

Bodzafordulón két kultúrotthont, egy sporttermet és egy motelként működő volt étkezdét jelöltek ki a karanténba helyezendő személyek számára – mondta el a település alpolgármestere.

Szentgyörgyön lázzal került kórházba egy Olaszországból hazatért személy

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház sürgősségi osztályára szállítottak egy személyt, aki február 23-án érkezett haza Olaszországból és lázra panaszkodott.

A közegészségügyi igazgatóság szerint elővigyázatosságból rendelték el a beteg kórházba szállítását, ahol orvosi kivizsgálásnak vetik alá.

Ágoston László igazgató felhívta a figyelmet, hogy nincs ok pánikra, az emberek őrizzék meg nyugalmukat.

Bár eredetileg felmerült, hogy a beteget a bukaresti Prof. Dr. Matei Balș intézetbe szállítják, végül úgy döntöttek, hogy a megyei kórházban marad karanténban.

Ágoston szerint a páciens állapota nem indokolta a Bukarestbe való szállítást, ehelyett csak mintákat küldenek a fővárosba. “Az illető személy vasárnap este érkezett haza, és azóta nem lépett kapcsolatba senkivel, nem hagyta el az otthonát” – nyilatkozta a Covasnamedia-nak az igazgató.

András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi kórház menedzsere elmondta, jelenleg a betegnek nincsenek olyan tünetei, amelyek koronavírusra utalnának.

(Agerpres/Covasnamedia)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 24., 18:23
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Lassan lesz gond,csak okoskodjanak!
  Aki Kínából,vagy Olaszországból szeretne valahová eljutni,azt már ott ne engedjék!
  Nálunk még az autók kerekét,alvázát is spriccolták amikor madárinfluenza vagy sertéspestis gyanúja állt fenn! Most kb annyira fel vannak készülve,hogy vész esetén kitalálják maszk helyett hatásosabb a szomszéd bugyija! Lelőni azt aki szándékosan fittyet hány a szabályzatra!

 • User
  Dátum: 2020. február 24., 22:59
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Es mi a bizonyitek es a garancia arra, hogy ezek az olaszorszagbol hazatert szemelyek valoban nem hagyjak el otthonukat, pontosan 14 napig, es nem fertozik meg a tobbi falustarsaikat, varoslakokat?! Semmi ! Inkompetens roman kormany. Be sem kene oket engedni az orszagba, hiszen legtobbjuk lenezte ezt az orszagot es azert huzott el innen. Most maradjanak ott, abba az orszagba ,melyre szulohazajukat folcsereltek, egy marek euroert !