Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyra teltház

Karácsonyra teltház Kovászna megye

A romániai Országos Falusi, Környezetbarát és Kulturális Turizmus Szövetségnek (ANTREC) hivatalosan 29 háromszéki panzió a tagja. Daragus Attila, ismert vendéglátó vállalkozó, az említett szövetség Kovászna megyei alelnöke azt mondta, két héttel az év vége előtt a háromszéki panzióknak csak 65 százaléka, azaz kétharmada volt lefoglalva szilveszteri mulatságokra, óév végi, újév eleji kikapcsolódásra.

Az arány még változhat a következő napokban. Az viszont tény, hogy a szövetség jegyzékén lévő háromszéki panziókban minden hely foglalt a karácsonyi időszakra! A vendégek zöme Románia déli megyéiből érkezik, a háttérhírek alapján őket általában a táj, a dombvidéki, hegyvidéki környezet és a helyi ételkülönlegességek vonzzák.

A háromszéki panziók szállásdíjai és menüárai átlagosan 25 százalékkal emelkedtek, a drágulások miatt némelyik vendéglátó levette az étlapokról a disznótoros vacsorát, ebédet. A szilveszteri időszakra a szállás és étkezés személyenként 450 lejtől kezdődik, az igényesebbeknek való ajánlat ára eléri a 2000 lejt, ez az étkezéseket, továbbá a három éjszakai szállást és a szilveszteri közös mulatságot (karnevált) is magába foglalja. A vendéglátók a lehetőségeik függvényében különlegesebb szolgáltatásokat kínálnak, például wellness-kikapcsolódást, zenét és havazás esetén lovasszán-túrákat is. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük