Felhívás!

Karácsonyfa a kuka mellett

Egyre több, díszeitől megfosztott karácsonyfát dobnak ki a megyeszékhelyen: ezeket folyamatosan gyűjtik a Tega Rt. alkalmazottai. A „kidobás” néha egészen március végéig is elhúzódhat – tudtuk meg.

Háromszéken nem divatos a műfenyő karácsonykor, és a Magyarországon egy jobban hódító „alternatív-karácsonyfa” (hulladék-anyagokból készített, ötletes alkotások) sem nyűgözték le a vágott fenyő illatával, látványával felnövő generációt: legalábbis ezt bizonyítja a Tega Rt. alkalmazottai által idén már begyűjtött jelentős mennyiségű, 120 köbméter, dí­szé­től megfosztott fenyő.
– Tavalyhoz képest sem csökkent a szemeteskukák mellé letett fenyők száma: rengeteg van belőlük, folyamatosan aprítjuk ezeket, és az Energia utcában lévő telephely garázsainak kifűtésére használjuk – részletezte Máthé László, a köztisztasági vállalat vezetője.
Érdekességképpen elárulta, legtöbbször február elejéig elhúzódik a fenyők kidobása, de előfordult, hogy március végén is találtak szemetes mellé letett fenyőfát. A fákat utánfutós járműre lehet csak felrakni, így februárig két váltásban járják a várost a „fenyős-traktoros” alkalmazottak. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.