Felhívás!

Teljesen újraépítik a kommandói iskolát

Teljesen újraépítik a kommandói iskolát Kovászna megye

Teljesen újraépítik a január 9-én nagyrészt leégett kommandói iskolát, ugyanis a tűzvész után lehetetlen helyreállítani. Tegnap, 16-án a megyei önkormányzat kiállította az építkezési engedélyt a sürgősségi beavatkozások elkezdésére, ahhoz, hogy ideiglenesen elkezdjék a maradék épületben az oktatást – hangzott el a megyei önkormányzat és Kommandó község vezetőségének operatív találkozóján.

„Azt szeretnénk, hogy az idei évben új, 1000 négyzetméteres iskolába tudjanak járni a kommandói iskolások és óvodások. Az egyszintes épület küllemében alkalmazkodni fog a kommandói és a környékbeli épületek arculatához. A tényleges munkálatok elkezdése előtt azonban rengeteg engedély beszerzésére van szükség. Terveink szerint májusban neki lehet látni az építkezési munkálatoknak. A megmaradt épületrészt lebontjuk, és korszerű, az előírásoknak megfelelő oktatási intézményt létesítünk” – fogalmazott a megbeszélésen Tamás Sándor megyetanácselnök.
A megyei önkormányzat a költségvetés elfogadása után komoly nagyságú gyorssegélyt fog adni a munkálatokra. Addig is az RMDSZ és az MPP megyei tanácsosai száz-száz lejjel támogatják a felújítást. <<
(sajtóközlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.