Felhívás!

Június elejétől megnyitnak pár rendelőt

Legutóbbi sajtótájékoztatóján András-Nagy Róbert a Dr. Fogolyán Kristóf Sürgőségi Kórház aktivitásának újraindítási terveiről is beszámolt. Mint mondta, fokozatosan építik fel a poszt-COVID egészségügyi intézményt.

Június 2-tól délelőtti és délutáni programmal megnyílik néhány járóbeteg-rendelő: onkológia, hematológia, reumatológia, kardiológia, belgyógyászat, neurológia, gasztroenterológia, nőgyógyászat, diabetológia, endokrinológia, pszichiátria, urológia, nefrológia és gyermekgyógyászat. Ugyanakkor megnyitják a laboratóriumot és az imagisztikai labort is, utóbbiban egyelőre csak az MRI és a CT működik majd, biztonságos szolgáltatással.

Az újraindításnál fontos tudni – hangsúlyozta az igazgató –, hogy kizárólag online lehet programálást kérni, viszont folytatják az online konzultációkat is azokban az esetekben, ahol ez lehetséges. Akik időpontot kapnak a poliklinika valamely osztályára, a kórházba érkezéskor járványtani triázson (hőmérsékletmérés, kikérdezés) esnek át. A járóbeteg-rendelőbe csak maszkban léphetnek be az érkezők, kísérők csak nagyon indokolt esetben mehetnek a pácienssel, legtöbb egy személy, ugyanakkor arra kérnek mindenkit, hogy az adott időpontra érkezzen, ne korábban.

Június végétől újraindítanák a kórházi osztályokat is, és részlegesen megnyitnák a kórházi ellátást. Ennek érdekében létrehoznak egy moduláris sürgősségi osztályt, ami egy konténerépület lesz a kórház udvarán. Ebben biztosítják a járványtani elemzést is a belépőknél, és annak függvényében, hogy valaki gyanús vagy pozitív, irányítják a különböző zónákba. Itt kap helyet a COVID-pozitív és gyanús esetek ellátása is, a jelenlegi sürgősségi osztály pedig megmarad a nem koronavírusos betegek számára. Amennyiben ez a beruházás sikeres lesz, fokozatosan vissza lehet adni a főépületet a nem koronavírusos betegek kezelésére, és elindulhat a sebészeti ellátás – magyarázta András-Nagy. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.