Felhívás!

Június 15-ig várják a kéréseket

Június 15-ig várják a kéréseket Kovászna megye

Egy hónappal meghosszabbította a határidőt a területalapú támogatások kérésére a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA). A hivatal ugyanakkor áttért az online rendszerre, a gazdáknak egyelőre nem kell az ügynökségre menniük.

Az APIA Kovászna megyei kirendeltségénél azt az információt kaptuk, hogy Románia halasztást kért és kapott az Európai Uniótól a határidő meghosszabbítására.

– A gyakorlatban ez úgy történik, hogy minden gazdával beszélünk telefonon, a dokumentumokat online bekérjük, és összeállítjuk a dossziét. Ha nem változott semmi, akkor a tavalyi adatok alapján lezárjuk. Esetleges módosításokat az új határidőig, június 15-éig lehet megtenni – mondta el megkeresésünkre György Ervin.

Az APIA Kovászna megyei kirendeltségének igazgató-helyettese hozzátette: ugyanezt az eljárást alkalmazzák az életjáradékokkal kapcsolatban is. A telefonos egyeztetést követően érvényben lévőnek tekintik a járadékot, aláírni majd a szükségállapot lejárta után kell. Az igazgató szerint az eljárást az indokolja, hogy az életjáradékot zömmel idős emberek kapják, és járványidőben „nem lehet éppen őket útra tenni”.

Az eredeti program szerint a területalapú támogatást március 2-a és május 15-e között lehetett igényelni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások