Hirdetés
Hirdetés

A járvány „elkérte” a pénzt

Két határozattervezetet tárgyalt meg a Kovászna Megyei Tanács tegnapi rendkívüli online gyűlésén: a tanács szervezési és működési szabályzatának módosításáról, illetve az egyházak, a művelődési és oktatási, szabadidős, sport- és ifjúsági tevékenységek anyagi támogatásáról szóló határozat eltörléséről döntött.

A COVID–19-járvány miatt a megyei tanácsi gyűlések is az online térbe költöztek: Tamás Sándor tanácselnök élő, nyilvános Facebook-közvetítésben vezette a gyűlést, a tanácstagok pedig a Zoom-applikációba bejelentkezve vettek részt, és név szerint megszólítva szavaztak. Ezt a működési módot alternatívaként hagyták jóvá a következő időszakra, és ez a bizottsági ülésekre is érvényes.

Hirdetés
Hirdetés

Ami a második határozattervezetet illeti, a tanácselnök előterjesztése szerint valószínű, hogy őszig nem lehet szabadidős, ifjúsági és sportrendezvényeket szervezni, ezért a civil szervezetek és az egyházak képviselőivel történő egyeztetés után a felszabaduló 2,35 millió lejes pályázati keretösszeget átirányítják a megye lakossága egészségének biztosítása érdekében a koronavírus-járvány által megkövetelt költségekre. Hogy pontosan melyek lesznek azok, azt majd az éppen aktuális igények határozzák meg.

Elsősorban a megyei kórházat támogatják, de Balázs Attila megyei tanácsos felvetésére válaszolva az elnök elmondta, szerdán a kézdivásárhelyi önkormányzattal együtt a városi kórházzal is szerződést kötöttek egy több mint 50 ezer lejes támogatás folyósítására, és a következő napok napirendjén szerepel 52 ezer lej megítélése a baróti kórháznak is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük