Hirdetés
Hirdetés

Jóváhagyta a kormány a katonai rendőrség megszervezését

Jóváhagyta a kormány a katonai rendőrség megszervezését Kovászna megye

Törvénytervezetet hagyott jóvá a kormány a katonai rendőrség szervezetéről és működéséről. Az új jogszabály célja a NATO-szintű interoperabilitás biztosítása – közölte Dan Cărbunaru kormányszóvivő.

A törvénytervezet kezdeményezője a védelmi minisztérium, amely közölte, a katonai rendőrség joghatósága kizárólag a védelmi minisztérium személyi állományára terjed ki, illetve a katonai intézmények és személyzetük védelmét szolgálja.

A katonai rendőrség feladata lesz a belső rend és a katonai fegyelem tiszteletben tartása és fenntartása a védelmi minisztérium személyzete, valamint az országban állomásozó külföldi katonai személyzet körében; a katonai járművek és hadoszlopok mozgásának ellenőrzése és irányítása; békeidőben a katonai személyzet és a katonai létesítmények védelme; a katonák által elkövetett bűncselekmények kivizsgálása a katonai ügyészség irányítása alatt.

A katonai rendőrség struktúrái konfliktusmegelőzési és válságkezelési műveletekben vehetnek részt a román állam területén kívüli missziók során a nemzetközi megállapodások alapján.

Szükségállapot ideje alatt a katonai rendőrség kérésre, a hatályos jogszabályokkal összhangban a belügyminisztérium struktúráit támogató feladatokat is elláthat – derül ki a védelmi minisztérium közleményéből.

forrás: MTI

fotó: MApN/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük