Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Joguk van tudni az embereknek, mi történik

Joguk van tudni az embereknek, mi történik Kovászna megye

Közösségi oldalán írt bejegyzésében nyugtatta meg a lakosságot Antal Árpád polgármester. Mint írta, azonnal tájékoztatja a városlakókat, amint információi vannak és azok közölhetőek. 

Hirdetés
Hirdetés

– Az embereknek joguk van tudni, hogy ebben a rendkívüli helyzetben mik a fejlemények, mert tudom, hogy a bizonytalanság kételyt szül, s most nekünk egymás iránti bizalomra van szükségünk – írta Facebook bejegyzésében Antal Árpád polgármester. 

Hozzátette: neki polgármesterként nincs semmilyen ráhatása arra, hogy milyen információk és hírek kerülnek napvilágra a koronavírus fertőzésekkel kapcsolatban. Nem tőle függ, hogy a kórház milyen adatokat közöl, és az sem, hogy a prefektus, aki a kormány helyi megbízottjaként jelenleg a krízishelyzetért a szó szoros értelmében felelős autoritás a megyében, mit hagy jóvá.

Ugyanakkor, egy hozzászóláshoz fűzött kommentben kifejtette: arra kérte az érintett személyeket, hogy hozzák nyilvánosságra a tesztek eredményeit, mivel ezt csak ők tehetik meg.

A polgármester két dologról biztosította a városlakókat: egyrészt nyomást gyakorol minden intézményre és hatóságra, hogy a legrövidebb időn belül kommunikáljanak, másrészt azonnal tájékoztatja a közvéleményt, amint közölhető információi vannak.

– Arra kérek mindenkit, hogy ezekben a pillanatokban keressük meg magunkban az emberséget! Ez most a legfontosabb! –  írta a városvezető.

Mint arról beszámoltunk, tegnap este a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház személyzetének négy tagjától vett minta bizonyult pozitívnak a koronavírusra. 14 teszt negatív, 4 esetben azonban kimutatták a COVID-19 vírust. Így összesen 5 bizonyított eset van a megyei kórháznál. Az egészségügyi személyzet mindaddig karanténban marad, amíg minden személyt megvizsgálnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások