A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Jogi lépések következnek

Prefektusi felszólításra tegnaptól minden, a kovásznai polgármesteri hivatal ügykezelésében levő épületről le kellett vegyék a városzászlót (képünk), lévén, hogy az törvénytelennek minősül.

Gyerő József polgármester a történtek előzményeként elmondta, hogy annak idején, amikor minden Kovászna megyei önkormányzat elfogadta saját zászlaját, Kovászna is jóváhagyta a fehér alapon a város címerével ellátott zászlót. Később azonban minden Kovászna megyei önkormányzat zászlóját a Kovászna Megyei Törvényszék és a Brassói Táblabíróság megsemmisítette.

2015-ben a 141-es törvénnyel már lehetőség adódott, hogy a közigazgatási egység saját zászlót fogadjon el, azonban a helyi önkormányzat nem élt ezzel a lehetőséggel, hanem továbbra is azt a zászlót használta, amit azelőtt az igazságszolgáltatás semmisnek nyilvánított.

Így történt, hogy a legutóbbi prefektusi ellenőrzés után kiközölt jegyzőkönyvben elrendelték a város zászlójának eltávolítását a polgármesteri hivatalról, valamint a hozzá tartozó közizgatási épületekről

Ellenlépésként Gyerő József a 2015/141-es törvény alapján egy tanácshatározatot kezdeményezett, amely a városzászló elfogadásáról szól, ezt a határozatot a törvényes eljárásnak megfelelően a kormányhoz terjesztik elő jóváhagyás céljából, amire ha rábólint, akkor legális keretek közt használhatják a városzászlót. A procedúra jelenlegi közmeghallgatási eljárás alatt van, a zászlók változatának javaslatai megtekinthetők lesznek a polgármesteri hivatalnál.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 11., 21:06
    ÉRTÉKELÉS: -1

    a szekelyek mennyenek viccsa az anyujkhoz mert ott romaniaba elnek. maga ujsagiro olyan mint egy veszet kutya kell tudja hogy hatramaradott-

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.