Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jobb nyáron belehúzni

A 471 beiratkozott, 405 vizsgára jelentkező háromszéki pótérettségizőből 124-nek sikerült elérni a hatos általánost az alig befejeződött őszi vizsgán, ez 30,62 %-os átmenési arányt jelent, szinte ugyanannyi, mint országos szinten (30,8 %).

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján közzétett statisztikából kitűnik, a jelenlegi évfolyamból 305-ön, a korábbiakból 100-an futottak neki az érettséginek, és most is bebizonyosodott, ahogy az idő telik, kisebb az esély a sikeres vizsgára, csökken a lendület, a kedv és az idő a tanuláshoz, mert míg a friss végzősök 32%-a, a korábbiaknak csak a 25%-a járt sikerrel. Magyar és román tagozaton egyaránt 30% a sikerráta, legtöbben 6 és 7 közötti jegyet értek el (94-en), kevesebbeknek sikerült a 7-es és 8-as közé belőni magukat (25-nek), csak ketten érték el, vagy haladták meg a 8-ast.

Hirdetés
Hirdetés

Országos szinten a 43.528 beiratkozottból 34.815-en vizsgáztak, 70-et csalás miatt kizártak. A pótérettségin a legnagyobb átmenési arányt Hargita megyében jegyzik (44,44%), de 40% fölött van Iasi, Gorj, Alba, Dolj megyékben is. A leggyengébb eredményt Giurgiu megye mondhatja a magáénak.

A nyári érettségin megyénkben a 60,68 %-os átmenési arányt érték el a vizsgázók. Kedden délután az elégedetlenek még megfellebbezhették az eredményeket, a végleges jegyeket szeptember 7-én közlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük