Felhívás!

Jó hír a kispénzűeknek

Jó hír a kispénzűeknek Kovászna megye

Január elsejétől megemelkedett az az összeg, ami a fűtéstámogatásra való jogosultságot lehetővé teszi. Az intézkedésnek köszönhetően sokkal több személy kaphat ilyen jellegű szociális juttatást.

Mátyus Kálmán, a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal szociális irodájának vezetője elmondta: az eddigi 615 lejről 750 lejre emelték a családon belüli egy főre eső összeget (természetesen az egyedül élőket is érinti), azaz 135 lejjel emelték meg a támogatási jogosultság küszöbét. Az irodavezető szerint ez azt jelenti, hogy a minimálnyugdíjban (640 lej) részesülők is felkereshetik az irodát, kérhetik a fűtéstámogatást.

Mátyus tájékoztatása szerint az újabb kéréseket január 20-ig fogadják, így aki addig igényli, akkor még három hónapos szociális juttatásra lesz jogosult. Kézdivásárhelyen típuskérést az önkormányzat kapusszobájában lehet kérni, azok kívül szükséges még egy jövedelemigazolás (ez a nyugdíjasok esetében a nyugdíjszelvény), a lakás tulajdonjogát igazoló irat (ez lehet bérleti szerződés is), valamint személyi iratok (keresztlevél, személyi igazolvány stb.). Bővebb felvilágosítás a városházán igényelhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.