Felhívás!

Anyagi és erkölcsi elismerés mikósoknak

Anyagi és erkölcsi elismerés mikósoknak Kovászna megye

Öt végzős mikós diákot talált érdemesnek a városi önkormányzat arra, hogy egyszeri juttatásként 3000 lejes kiválósági ösztöndíjjal ismerje el iskolai éveikben nyújtott teljesítményüket. Sztakics Éva és Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterek a tavalyi év legutóbbi, december 28-i tanácsülésén egy-egy csokor virág kíséretében nyújtották át az elismerő oklevelet.

Kilencen pályáztak, végül a nyertesek mind a Székely Mikó Kollégiumból kerültek ki. Kozsokár Hanna főleg magyar nyelvi és irodalmi versenyeken tűnt ki, szakirodalom vásárlására fordítja az összeget. Man Rebeka az Implom József Helyesírási Verseny megyei és országos szakaszán ért el kiváló eredményeket, diáktanácsos, színházi önkéntes.

Teleki Réka szintén az Implom-versenyen és az angol tantárgyolimpián képviselte szép sikerekkel iskoláját, ugyanakkor diáklapot szerkesztett, szavalóversenyeken vett részt. Bodor Éva Andrea jó matematikus, ahogy ezt sok versenyen bizonyította, érdeklődik az elektronika iránt, fotózik, diákkórusban énekelt, villamosmérnöknek készül, budapesti egyetemi évei után ígéretéhez híven visszatér majd Szentgyörgyre. Varga Adolf a kémia és matek terén tűnt ki, de több is kórusban énekel, orvosira készül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.