Felhívás!

Javítótanárt keresnek

A minisztérium meghirdette a jelentkezést az országos versenyek és vizsgák javítótanárainak testületébe, e hét elejétől szeptember 30-ig lehet az online platformra feltölteni a szükséges dokumentumokat.

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint a javítótanárok tantárgyak szerint tömörülnek csoportokba, feladatuk a dolgozatok egységes kritériumok szerinti hatékony elbírálása a nyolcadikosok képességvizsgáján, az érettségin, a tanárok véglegesítő és címzetes állásokért folyó vizsgáin. A jelentkezés feltétele legalább három év tapasztalat az egyetem előtti oktatásban, az I-es, II-es fokozat vagy tudományos doktori cím megléte, tapasztalat az említett vizsgák szervezésében, lebonyolításában.

A jelentkezési határidő lezárultával október elsejétől zajlik az aktacsomók ellenőrzése, illetve 16-tól december 1-ig a tanárok vizsgáztatása, és a tulajdonképpeni szelekció. A kiválasztottaknak 2020. december 2-a és 2021 márciusa között egy, a tanügyminisztérium által akkreditált képzésen is át kell esniük.

– Hasonló testületek még vannak Európában, ez a testület azért jön létre, hogy a javításnál a kritériumrendszert mindenki egységesen értelmezze és alkalmazza, és ne legyenek a sokszor tapasztalt nagy jegyeltérések – magyarázta Kiss Imre főtanfelügyelő. Valószínűleg jövőre már csak e testület tagjai javíthatnak a vizsgákon, feltéve, hogy elegendő számban lesznek. Jó volna, ha minél többen jelentkeznének, és részt vennének a képzésen, különösen fontos lenne, hogy a magyar anyanyelvűek is elegendő számban kerüljenek be. Valószínűleg anyagilag is motiválja majd a minisztérium őket, azaz a nagyobb felelősséggel a dolgozatjavítás bére is nő – mondta lapunknak a főtanfelügyelő. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.