Felhívás!

Befejezik, amit elkezdenek

Befejezik, amit elkezdenek Kovászna megye

Az Országos Befektetési Társaságnak (CNI) nem kevesebb, mint tizenkilenc beruházása van folyamatban Sepsiszentgyörgyön, míg Kézdivásárhelyen az évek óta parlagon heverő uszodát építenék tovább – hangzott el tegnap a megyeszékhelyen, illetve a céhes városban Tamás Sándor, Antal Árpád és a CNI vezetője, Manuela Pătrășcoiu által tartott sajtótájékoztatókon.

A Sepsi Arénánál Antal Árpád elmondta: a tizenkilencből hármat kezelnek prioritásként: egy tanuszoda és egy jégpálya megépítését, valamint a kisstadion befejezését. „Bízom benne, hogy a CNI-vel az elmúlt években kiépített jó együttműködés megmarad, és a sepsiszentgyörgyiek újabb, jó minőségű beruházásoknak örülhetnek” – mondta a megyeszékhely polgármestere.

Tamás Sándor hangsúlyozta, „öröm, hogy a CNI mindig nyitottan fogadja projektjeinket. Legutóbb a múlt heti megyei tanácsülésen fogadtunk el egy határozatot, amellyel átadtuk a területet a tüdőkórház építésére, ami egy újabb, húszmillió lejes beruházás” – emlékeztetett. Elmondta: a városok mellett az elmúlt években 28 sportteremet adtak át a CNI-n keresztül vidéki településeken, emellett most lehetőség nyílik kultúrotthonok, orvosi rendelők, uszodák építésére, sőt műemlékek felújítására is.

Manuela Pătrăşcoiu gratulált a helyi tanácsnak és a kivitelezőnek a Sepsi Arénához, és kiemelte: június óta, amióta megváltozott a pályázati rendszer, Kovászna megye több mint 40 projektet nyújtott be. „A jelenlegi helyzetben az egészségügyi és a tanügyi infrastruktúra élvez előnyt. Tudunk finanszírozni bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, dolgozhatunk európai alapokkal is, és arra számítunk, hogy mind többen fognak pályázni” – mondta az igazgató. Hozzátette: határidőket a közbeszerzési folyamatok és a CNI-eljárások bonyolultsága miatt nem tud mondani, de azt megerősítheti: amit elkezdenek, azt be is fejezik.

A kézdivásárhelyi jégkorongpályánál Bokor Tibor a megvalósításokról és tervekről szólt. „2008-ban a CNI támogatásával fejeződött be a sportcsarnok építése, 2018-ban pedig ugyancsak segítségükkel üzemelhettük be a jégkorongpályát. 2006-ban önerőből leraktuk egy többfunkciós uszoda alapjait, és bízunk benne, hogy mielőbb folytathatjuk a munkát. Naprakésszé tettük a meglévő dokumentációt, még a katasztrófavédelmi felügyelőségtől szükséges egy engedély ahhoz, hogy benyújthassuk az iratcsomót a CNI-hez. Bízom benne, hogy mielőbb hozzáláthatunk az áfával 10.264.000 euró értékű beruházás megvalósításához”. Manuela Pătrăşcoiu örömmel nyugtázta a meglévő sportbázisok kitűnő adminisztrálását és maximális kihasználtságát, és megerősítette, bízik benne, hogy már a jövő évben hozzáláthatnak az uszoda-projekthez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 19:53
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Igerhet az aszonysag[terulj-terulj asztalkam utan] de ha januartol mar nem O lesz aki a penzt ”adja” akkor ismet panaszkodunk,sirankozunk…..es varunk!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 19:09
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Bizonyára fontos, hogy el mondják a szándékokat, terveket, de lassan már a vicc kategória, ahogyan fehér inges jelöltek látogatnak ilyen intézményt, olyan emlékhelyet, idős embereket, és még hosszú lenne a lista. A jelenlegi dicsekedik, aki szeretné a helyét a jelenleginek, az a csillagos eget is megígéri a településnek. Kedves, hozzám hasonló egyszerű emberek! Még egy pár napig fontosak leszünk, kedvesen beszélnek velünk, kérdéseinkre válaszolnak s ilyenek. Utána:le se… Ja, pár év múlva újra választás? Na, majd akkor ismét fogunk számítani.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 20:30
  ÉRTÉKELÉS: 1

  ”Egy gondolat bant engemet”,a mandatum utolso 2-3 honapjaba mindenre van penz keret.CSAK KERDEZEM:a harom es folev koltsevetesevel mit csinalnak hova ;varazsoljak; el????

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 22:31
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Sok helyen járhatatlan az ut Kézdin! 10éve legalább, hogy a vasut utcát bütykölik, (most megvan…😊) Oroszfaluban esik ki az ember tömése amikor végig kell haladjon a hid és vasut közti szakaszon, majd következik a macskakő! Ma épp az iskola utca fele láttam 1 okos dolgot, 1 éve a gázasok felszedték a macskakövet,visszadobálták, helyenként kupacba hagyták!😤 Ma végre kőport szórtak a hiányzó kövek helyére, hogy vasárnap a választópolgár lassan tudjon lezötyögni a Tanítóképzőig választani! Pfujj! Van bőr a képüken mind2 mintapárt képziselőjének+”függetlennek” pnl nek stb 1aránt!!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 13:14
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Tisztelt uraim.!!! Ismerős az a mondás ne dicserd magad, hadd tetteid beszéljenek . Az igaz sok változáson mén keresztül Sepsiszentgyörgy de sehol sincs pl. Brassó mellet!! Kezdivasarhely pedig fenyevnyire van az élhető városokból !!! Alapvető dolgok hiányoznak !!! Az uszodával kapcsolatosan pár évvel ezelőtt mikor más párt vezette a várost önök voltak akik legjobban ellenezték azokat a terveket. Azt állítva hogy nincs szüksége a városnak ezekre a méretű épületekre .

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 14:24
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Rosszul tetszik emlékezni. Kézdivásárhelyen Török iddejében rakták le az uszoda alapjait, aztán jött Rácz, aki azt mondta, nem kell, mert nehéz fenntartani.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 18:47
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ha most meg a bujdosos Marthi Aron is az RMDSZ-t tamogatja, akkor el lehet kepzelni, mennyire ertekelik Balazs Attila “kepessegeit”… Nem lennek megelepve, ha Racz Karoly is Bokor melle sorokazna fel!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 19:15
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hadd pontosítunk !!!!! 2000 és 2005 körül kezdtek el gondolkodni a sportkompexumon , amire elkoltottek több mint 200000 € t . Azotot már többször felhasználtak különböző választási kampány céljára . 2012 ben mikor Fejér Ödön urat az RMDSZ a parlamentbe juttatta és azután is többször! AMI NAGYON SZOMORÚ , HOGY AZÓTA SEM HALADTAK SEMMIT !! Ami elorehaladt az az idő lassan eltt 20 év . Na de van a szekelysegnek egy jó szólás mondás, hogy nem lehetünk olyan szegények, hogy ígérni ne tudnánk . SZÉGYEN URAIM. SZÉGYEN !!!! Én az önök helyében nem az újság ok hasábjain mosolyognak, hanem az úton is lesutott fejjel járnék!!!

  • User
   Dátum: 2020. szeptember 25., 11:16
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Balazs Attila es csapata oriasi elonybe van mert oket meg nem lehet vadolni, szamonkerni stb.stb.
   Ahogy nezem eleg felkeszuletlen csapat. Szinte mindenkit ismerek, rendes emberek de nem varos vezetesre valok. A varost ugy kell nezni mint egy nagy ceget, ha nem hozzaerto emberek mukodtetik…a ceg docog vagy rosszabik esetben csodbe megy. Sok minden valosult meg varosunkban es meg sok terv van. Ne varjuk egy par embertol hogy csodakat muveljen. Jellemzo a Kezdivasarhelyi emberekre a ragalmazas .Miert huzunk szet? Miert nem segitjuk egymast? Eddig Balazs Attila mivel jarult hozza a varos fejleszteseben? Csak akkor tud epito jellegu otletekkel jonni ha polgarmester lessz? Eszt osztani, masok munkajaba belekotni a legkonnyebb. Biztos nem minden ugy sikerult ahogy tervbe volt veve de szerintem mindenki javit-epit otthon es tapasztalhatta hogy sajnos szakemberhiany van es nincs megfelelo ember (vagy ceg )aki a munkalatokat ugy adja at ahogy az illik. Ez van minden szakteruleten, sajnos. Nezzunk szet a sajat hazunk tajan es utanna mocskolkodjunk. Nem biztos hogy ha a polgarmester rendes, kedves, beszedbe elegyedik a varoslakokkal megtud birkozni a nehezsegekkel. Kell ide meg sok minden kedves Balazs Attila !!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 9:39
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Elobb azt pontositsuk, hogy 2000-ben vagy 2005-ben kezdtek-e el gondolkodni a sportkomplexumon. Aztan ha csak 200 000 eurot koltottek ra, az bago, alig 4 tombhazlakas ara. Mire kellett volna inkabb kolteniuk azt a penzt? Szocialis segelyre?
  Ketlem, hogy Fejer Laszlo valasztasi kampanyat befolyasolta volna a sportcsarnok, raadasul az mar 2008-ra elkeszult, o akkor nem is indult, csak 4 ev mulva. Nem igaz az sem, hogy a sportcsarnok utan nem nem epult semmi. De. Mellette pl. ott a fedett jegpalya, mogotte leraktak az uszoda alapjait. Csak kozben volt 4 sotet evunk, amikor tenyleg nem epitettek semmi maradandot. Ha vasarnap Balazs Attilaek nyernek, megint 4 sotet (sokkal sotetebb) ev kovetkezik, s kezdhetunk mindent elolrol.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 26., 7:41
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Csúnya dolog ez a politika !!! A vádaskodas, elbujnii, névtelenül írogatni, vádolni valakit az már a legalja.! Nem beszélve a nagy arcoskodasrol, a gogossegrol azt kijelenteni, hogy mi az a 200000 €!!!!! Igen is sok pénz főleg akkor mikor kozpenzt herdalnak el uraim!!!! Jobb helyeken ezért felelősségre kellene vonni az inkompetens személyeket.. Milyen alapon illet ön meg egy 4 éves periódust úgy, hogy SÖTÉT IDISZAK? Az Ön által SÖTÉT IDŐSZAKBAN nem mi magyarok kezdivasarhely lakói éltünk a városban?? Nem minket lakosokat gátolt a megyei vezetés?? Azzal, hogy harcolt egy olyan polgármesterrel amely pont akkor nem RMDSZ s volt. Na látják ezért mert a gogosseg a hatalom ágy így eluralkodott nem lesz nekünk A MAGYARSAGNAAK KEPVISELETUNK ŐSSZEL A PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK UTÁN!!!