Felhívás!

Javítani az arányon

Javítani az arányon Kovászna megye

A hazai lakosság mindössze öt százaléka ismeri és tudja is helyesen alkalmazni az elsősegélynyújtás módszereit. Ezen az arányon kíván javítani a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület, amely március óta a Háromszéki Ifjúsági Szervezettel (HÁRIT) partnerségében fiatalok körében szervez célirányos elméleti és gyakorlati felkészítőket.

Hétfő délután a Gelencei Ifjúsági Szervezet (GISZ) csapatához látogattak el, ahol közel harmincan ismerkedtek meg az elsősegélynyújtás alapjaival. Az egyesület tagjai azt tapasztalták, hogy sokan nem ismerik az alapokat sem, azért döntöttek úgy, hogy a fiatalok körében népszerűsítik, oktatják a legfontosabb tudnivalókat az újraélesztésről, általános sürgősségekről, idegentestes fulladásról, mert amennyiben sikerül megnyerniük őket, néhány éven belül ebből a korosztályból kerülhetnek ki olyanok, akik szükség esetén közbe tudnak lépni.

A gelencei fiatalok gyakorlatban is kipróbálhatták az elméletben tanultakat. A karaván folytatódik, az egyesület célja, hogy év végéig minél több ifjúsági szervezethez és fiatalhoz eljussanak, és ez által növeljék a helyes elsősegélyt nyújtani tudó személyek arányát. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.