Felhívás!

Ifjúsági iroda nyílik Szentgyörgyön

Ifjúsági iroda nyílik Szentgyörgyön Kovászna megye

Október 29-én nyílik meg a sepsiszentgyörgyi ifjúsági iroda, ennek megtörténtét pedig kisebb utcai fesztivállal is megjegyzik a naptárban. Ugyanekkor Vargha Fruzsina egyéves tevékenységével is elszámol a nyilvánosságnak, mivel 2020. október 28-a óta foglalja el az alpolgármesteri széket, az ország legfiatalabbjaként ebben a tisztségben.

Az ifjúsági irodát a Martinovics utca sarkán, a polgármesteri hivatal lakásgazdálkodási irodái mellett alakítják ki, ahol még zajlik a felújítás. Három alkalmazottal fog működni, e hónaptól kettőt közülük már fölvettek és bedobtak a mélyvízbe, azaz a különböző kabinetekben, szakosztályoknál ismerkednek azokkal a területekkel, amelyekkel a továbbiakban is kapcsolatban lesznek, így a jogi, közbeszerzési, könyvelési és kommunikációs irodákban gyakornokoskodnak.

Az iroda Erasmus oktatási programokkal, ifjúsági kezdeményezésekkel, rendszeres konzultációkkal foglalkozik majd, de a fiatalokkal való kommunikációra is kiemelt hangsúlyt helyez. A megnyitó napján, péntek délután pár órára lezárják az iroda szűkebb környékét, és egy minifesztivált szerveznek, ami jó alkalom lesz arra is, hogy sok fiatal megfogalmazhassa ötleteit, meglátásait. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások