Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új utat építenek

Új utat építenek Kovászna megye

Nyolc méter széles és tizenöt kilométer hosszú utat építenek Hagymás-hágó és Vargyas között. A Hagymás-patak völgyében, illetve a Hagymás-hágón átvezető régi átjárót 1903-ban adták át a forgalomnak elődeink. Százhuszonhárom év után teljesen rehabilitálják ezt a szakaszt.

Hirdetés
Hirdetés

A munkálattal jól haladnak, kiszélesítették a létező utat, így most nyolc méter széles lett a hét méter útburkolatot két-két félméteres padka kíséri. Az alapot elhelyezték, ahol eddig nem volt, az aljazat-csövezetet lerakták, építettek 12 átereszt az út alatt, illetve 14 darab átereszt a mellékutakon.

Elkezdődött az útszakasz első aszfaltrétegének a leöntése is, de még rengeteg munka van hátra: restaurálni kell egy hidat, buszmegállókat kell újra kialakítani, valamint a sáncokat is ki kell alakítani. A 15 kilométeres útszakasz elkészítése 32 hónapra van beütemezve, és uniós forrásokból valósul meg. A befektetés értéke áfával együtt közel 39 millió lej. A megrendelő Kovászna Megye Tanácsa, a kivitelezésben több cég is szerepet vállal. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük