Játszva léptek ki

Játszva léptek ki Kovászna megye

Extra pezsgést jelentenek Sepsiszentgyörgy kulturális életében a folyamatban levő Com’ON-projektek. Volt már közösségi aerobic és mondókázás, legutóbb pedig a fiatalok gazdasági-pénzügyi intelligenciájának játékos fejlesztése kezdődött el a Bástyában, Robert Kiyosaki, a híres befektető és üzletember által kifejlesztett Cashflow-játékkal.

A program keretében az önkormányzat ifjúsági csoportok kreatív kezdeményezéseit finanszírozza, szám szerint harmincat. A Fogd a pénzed, és játssz! címmel nyertes pályázat mögött három Junior Business Club-tag áll, Bartók Zsuzsanna, Szabó Schuller Emőke, Jakab Péter Csaba, a negyedik csapattag Bedőházi Róbert. Bevallott céljuk szerint a fiatalok hiányos pénzügyi műveltségét igyekeznek játékos formában pótolni, mert „játék által könnyebb túllépni bizonyos, pénzzel kapcsolatos gátakon”.

A szombati első játékban két asztalnál tizenkét résztvevő játszott, nemcsak huszon-harmincasok, hanem a szüleik korosztályá­ból is. Ezután minden második szombaton mindig más társasjáték kerül az asztalra, a november 23-i záró alkalomkor pedig mindegyik társasjátékot lehet játszani. Az érdeklődők kövessék a Com’ON Cashflow Facebook-oldalt!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.