Felhívás!

Röviden

Kutyatámadás Szárazpatakon

Hétfőn Szárazpatakon egy polyáni juhásznak a kutyái támadtak egy helyi nőre. Az értesüléseink szerint terhes nőt a kézdivásárhelyi kórházba szállították ellátásra. Kérdésünkre a Kovászna Megyei Rendőrség megerősítette az incidens megtörténtét, és a kutyák tulajdonosa ellen kivizsgálást indítanak.

Elítélt háromszéki képviselő

A képviselőház tudomásul vette hétfőn Octvian Goga mandátumának megszűnését, a plénum kedden szavaz a kialakult helyzetről, jelentette be Marcel Ciolacu házelnök. A mandátum megszűnése bírósági ítélet nyomán következett be. Octvian Gogát jogerősen 2 év 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság, mert megtagadta a véradást és jogosítvány nélkül vezetett. Goga a Népi Mozgalom Párt (PMP) színeiben jutott mandátumhoz, utólag igazolt át a PSD-be. A PMP többször kérte az alsóház plénumában Goga mandátumának megszüntetését, hogy a hely ismét a PMP-é legyen.

Háromszéki érsekjelöltek?

Sajtóértesülések szerint nyugdíjazását kérte Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke. A hírt megerősítette Potyó Ferenc pápai prelátus, általános helynök is, megjegyezve, bár a főpásztor 75 éves koráig, tehát még egy évig irányíthatná a főegyházmegyét, betegségre hivatkozva kérte a nyugdíjazását, és Ferenc pápa várhatóan november közepén nevezi ki utódját. Az érseki tisztség betöltésére esélyes személyek között található Kerekes László szentszéki tanácsos, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia lelkésze, a szintén kézdivásárhelyi születésű Kovács Gergely okleveles posztulátor, valamint Szénégető István-Barnabás, sepsiszentgyörgyi születésű, jelenleg Marosvásárhelyen szolgáló plébános, a főegyházmegyei családpasztorációs iroda vezetője.

Jogsi nélkül

Kis mezőgazdasági géppel ütközött hétfőn déltájban Baconban egy személygépkocsi, és az ijedt sofőr elhagyta a tett színhelyét. A rendőrök kutakodására aztán előkerült a 28 éves delikvens, és elmondta, hogy bizony nincs jogosítványa, tapasztalat hiányában sodródott át a községi út szembejövő sávjára.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.