Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Járhatóbb lesz a sepsiszentgyörgyi Gyár utca

Járhatóbb lesz a sepsiszentgyörgyi Gyár utca Kovászna megye

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, a városban idén és jövő évben is folytatódnak a közművesítési és közúti korszerűsítések. Az egyik jelentősebb ilyen jellegű beruházás helyszíne a Gyár utca és annak övezete.

A Gyár utcában május óta szünetel a járműforgalom, azóta csak a munkálatokhoz szükséges anyagokat szállító gépkocsik közlekedhettek bizonyos szakaszokon. A szakvállalat tavaly szeptemberben kezdte és idén nyáron befejezte a közművesítési munkálatokat, kicserélték a vízvezetékeket, kijavították a szennyvízcsatorna-hálózatot. Jelenleg a villamossági vállalat munkacsoportja a villanyvezetékeket helyezi föld alá az oszlopok kiiktatásával.

Összetett korszerűsítési munkálatokról lévén szó, magyarázta az elöljáró, az aszfaltozás befejezése jövő tavasszal esedékes, de az időjárási viszonyok függvényében az idei év végéig is jó ütemű haladás várható. A hivatalos átadás után a szomszédos Cigaretta utcában kezdődik majd hasonló korszerűsítés. Mindkét utcában egyirányú a forgalom, ez is indokolja a lépcsőzetesen, egymás utáni időzítéssel betervezett munkálatokat.

A Csíki utcában 62 régi beton villanyoszlopot cseréltek korszerű, fém villanyoszlopra, a levegőben éktelenkedő 15,28 kilométernyi kábelt pedig a föld alá helyezték. Fotó: Antal Árpád Facebook-oldala

Sepsiszentgyörgy városvezetője azt is bejelentette, hogy a Grigore Bălan tábornok sugárútnak a Penny áruház és az ortodox templom közötti szakaszát az év végéig leaszfaltozzák, miután a közelmúltban leöntötték a kopóréteget a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton. A közelmúltban a Stadion utcában, a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon végeztek felújítást. Ez utóbb munkálatok a fenntartható városi mobilitási terv részét képezik, és az Európai Unió által finanszírozott átfogó fejlesztési csomag részei. A projekt keretében eddig a Nicolae Iorga utcát, a Grigore Bălan tábornok utcának az 1918. december 1. utca és a Csíki utca közötti szakaszát, valamint a Stadion utcát (a Kórház utca és a Vasile Goldiș utca közötti részt) aszfaltozták le, továbbá járdákat építettek a Păiuș David hadnagy és az Oltmező utcában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. október 12., 17:36
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Nem azzal van a baj , hogy újítják az utcákat , sőt ! Pont a lépcsőzetes munkavégzés hiánya a gond. Nem kellett volna egyszerre több helyen nekifogni és hónapokon keresztűl egyiket sem befejezni. Csak a Iorgan május óta vacakolnak. Mondta a polgármester , hogy szídni fogjuk a munkálatok miatt. Hát nem amiatt , hanem az érhetetlen , logikátlan munkamenet miatt.