Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön hétfőtől lehet fűtéstámogatás igényelni

Sepsiszentgyörgyön hétfőtől lehet fűtéstámogatás igényelni Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága felhívja a lakók figyelmét, hogy október 16-tól fogadja a fűtéstámogatásra benyújtott kéréseket. A jóváhagyás feltételei az előző évhez képest nem változtak.

A 2023-2024-es téli időszakra vonatkozó iratcsomókat az igazgatóság Bánki Donát utcai székhelyén (a központi zöldségpiac környékén található teniszpályák mellett) lehet letenni. A fűtéspótlék odaítélése a 226/2021. számú törvény alapján történik, az igénylőknek egy erre vonatkozó kérelmet és saját felelősségre tett nyilatkozatot kell leadniuk a szociális igazgatóságon, amelyhez csatolniuk kell a család összetételét és a családtagok egyhavi, a kérelem leadását megelőző időszakra vonatkozó jövedelmét igazoló iratokat. A formanyomtatványok ide kattintva tölthetők le.

Azok a családok részesülhetnek fűtéstámogatásban, akiknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a havi 1386 lejt, egyedülálló személy esetében a 2053 lejt.

A város honlapján a támogatás odaítélésének küszöbértékeit tartalmazó táblázat, valamint a lakásfűtési támogatásból való kizáráshoz vezető javak listája egyaránt megtalálható.

A kérelmeket márciusig lehet benyújtani, most októberben 16-ától november 20-ig, majd azt követően minden hónap 1-je és 20-a között.

Amennyiben a támogatás időtartama alatt bármilyen változás történik a leadott kérésekben szereplő adatok tekintetében, az igénylők kötelesek jelezni azt. Támogatással kapcsolatos további információk a szociális igazgatóság 0267-311 068-as telefonszámán is kérhetők.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük